danes so dovoljene sanje danes so dovoljene sanje

Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan / Ursula von der Leyen na Bledu

Včeraj je na Bledu potekal svečani dogodek ob začetku predsedovanja Svetu Evropske unije. Dogodek je potekal na Blejskem gradu in za najboljše “trolanje” ablasti je poskrbela predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki je v svojem govoru dvakrat citirala preroške besede Milana Kučana izpred 30 let.

Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan, je Ursula von der Leyen izrekla dvakrat. Na začetku in na koncu svojega govora.

Lahko si predstavljam bolečino določenega kroga prisotnih na tem dogodku na Bledu, še posebej, ko je bilo potrebno na koncu njenega govora zaploskati.

Zanimiv je bil pogled Janeza Janše ob njeni prvi omembi teh besed, vendar so na RTV Slovenija očitno ugotovili, da je boljše, da gre kader nazaj na Ursulo …

Gostje so na svečani prireditvi sedeli na stopnicah na Blejskem otoku in res je bila velika sreča, da ni včeraj zvečer deževalo.

Za vse, ki ste zamudili prireditev, tukaj si jo lahko ogledate.

p.s.: pa še nekaj mi je padlo v oči. Nagovor voditeljice in ministra za kulturo – ali se na protokolarnih dogodkih na tej ravni najprej ne nagovori najvišjih gostov in šele potem domačih?

danes so dovoljene sanje
danes so dovoljene sanje