mojca skrinjar tretji kamen od sonca mojca skrinjar tretji kamen od sonca

SdSovka Mojca Škrinjar pošilja “kuleserje”, da si naredijo svojo Jugo na tretjem kamnu od sonca

Posledice pomanjkanja sadnega jogurta v mladosti so očitno prišle na dan pri SdSovi poslanki Mojci Škrinjar. Najprej CD, sedaj tretji kamen od sonca. Mogoče je krivo tudi vroče vreme, ampak njen strel v koleno je hud. Mojca je tvitnila: “Tile kuleserji si naj naredijo svojo Jugo na tretjem kamnu od sonca. Pa naj gredo tja.” Tretji kamen od sonca je zemlja, Mojca. In ja, smo že tukaj.

Mojca Škrinjar je bila učiteljica. Pričakoval bi vsaj splošno razgledanost od takšne osebe. Ampak očitno pričakujem preveč, saj njej ni jasna besedna zveza, ki jo je uporabila in je zgolj dokazala, da sploh ne ve kaj piše in da ji niti osnovni pojmi niso povsem jasni.

Pa še malce razlage za Mojco, da bo razumela, kljub temu, da ni dobila sadnega jogurta v mladosti. Okrog Sonca kroži osem planetov, izmed katerih je tretji – planet Zemlja – naseljen. (vir)

Saj jaz povsem razumem Mojco. V njihovem svetu so stvari drugačne. Sonce se vrti okoli Janeza in tretji kamen je zaprmej planet za komoniste, kamor bi ona poslala “kuleserje”.

Zabavno je, ko jo opozorijo, da mi živimo na tretjem kamnu od sonca, da ona nadaljuje – in uporabi besedno zvezo na drugo stran in ko ji razložijo, da gre za orbito, kjer ni leve in desne, se ona brani, da domovina ni kamen.

Samo nasvet, Mojca. Ko te ljudje dobronamerno opozorijo, da streljaš kozle, potem jim prisluhni in ne rini naprej v drek. Ker tole ni ravno v ponos učiteljici. Je pa očitno v ponos poslanki SdS. Ah ja, ko se bo kdo spraševal kdo odloča o naši usodi.

mojca skrinjar tretji kamen od sonca