janez poklukar qr kode janez poklukar qr kode

NIJZ, zakaj še vedno ni mobilne aplikacije za preverjanje EU digitalnih COVID potrdil

Priznam, niti najmanj me ne presneča, da še vedno nimamo mobilne aplikacije za preverjanje EU digitalnih COVID potrdil, ki bi morala biti delujoča še preden so začeli veljati odloki, ki organizatorjem prireditev, shodov in lastnikom gostinskih lokalov določajo, da morajo preverjati pogoje PCT za vstop v lokale ali na prireditve. To je zgolj in samo še en kamenček v mozaiku nesposobnosti aktualne ablasti in vseh njenih pribočnikov.

V petek so začeli veljati odloki, vendar organizatorji prireditev, shodov in lastniki lokalov še vedno nimajo aplikacije s katero bi preverjali pogoje PCT.

Kljub temu, da Milan Krek vsak dan obljublja, da bo aplikacija še “danes na voljo”, pa temu ni tako. Seveda ne, saj so se izdelave te aplikacije lotili šalabajzersko – niso jo dali niti v Google in Apple App Store, ampak so objavili zgolj APK, ki bi si ga lahko vsak naložil na svoj telefon.

Takoj je sledilo opozorilo informacijske pooblaščenke, da aplikacija vsebuje preveč osebnih informacij – informacije o tem, da je nekdo prebolel Covid-19 in bil cepljen pač sodijo v osebne informacije, do katerih ne more imeti dostop vsak gostinec.

In potem se je začela kalvarija s to aplikacijo. Očitno ne znajo uporabiti “display:none” in bi bilo vse skupaj urejeno. Sam se bojim, da je težav s to aplikacijo še veliko več in posledično za to ta aplikacija še vedno ni na voljo, medtem ko morajo organizatorji prireditev in lastniki lokalov preverjati pogoje PCT.

Sicer pa bi moral biti v tem letu in pol že navajen, da ta ablast ne zna do konca urediti niti ene stvari, ki se jo loti. Vse jim pade v vodo in iz vsake “bitke pridejo poraženi”. Torej je na mestu čestitka za njihovo nesposobnost! Oni ne potrebujejo sovražnikov, imajo pač sami sebe!

janez poklukar qr kode