Mojca Škrinjar. Poslanka SdSa. Oseba, ki je bila v mladosti prikrajšana za jogurt in posledice so vidne vsakodnevno. Tudi včeraj je dokazala svojo veleumnost s tvitom: Ne, ne boste prodajali rekuperacije in delali levega biznisa in ekstra dobičkov v javnem sektorju. Šole imajo okna.

Mojca Škrinjar očitno ne ve kaj pomeni beseda rekuperacija. Za njo je to isto kot okna. Kar seveda ne drži – rekuperacija je proces vračanja toplote oz. vračanja energije v stavbo. Rekuperator je sestavni del prezračevalne naprave sestavljen iz vzporedno položenih plošč iz umetne mase, preko katerih se prenaša toplota iz toplejšega na hladnejši medij (vir). Torej ne gre za okna, kajne Mojca?

Ampak jo razumem. Njej je pomembno kdo bo služil in očitno je težava v tem, da bi lahko služila “leva podjetja” in ne njena intimna opcija. Briga njo za Covid in šolarje. Njej je pomembno kdo dobi biznis.

In ne, Mojca. Okna niso enako kot rekuperacija. In nekako si ne predstavljam učencev v razredu, ki pri zunanji temperaturi pod ničlo sedijo v razredih z odprtimi okni.

Pomanjkanje jogurta v mladosti resno škoduje razvoju človeka. In Mojca je eksemplaričen primer tega.

 

mojca skrinjar rekuperacija
mojca skrinjar rekuperacija