Vodja strokovne skupine za hitre teste pri ministrstvu za zdravje Viktorija Tomič je na zaslišanju v državnem zboru povedala, kar je bilo že dolgo časa jasno. Hitri testi podjetja Majbert Pharm niso ustrezali strokovnim kriterijem za presejalno testiranje.

Počasi bodo prišle na dan vse svinjarije, ki so se dogajale v času korona krize. Tudi to, da hitri testi Majbert Pharm, ki so sklenili “bolan posel” z državo, niso ustrezali strokovnim kriterijem, kar je bilo jasno že dolgo časa. Če verifikacija pokaže 81 odstotno zanesljivost, na javnem razpisu pa je bilo potrebno doseči 90 odstotno, potem je z njimi nekaj zelo narobe.

Ampak za to oblast seveda ne. Njim ni bilo pomembno to, da bi bili posli transparentni ali pa v skladu s pravili. Pri njih je šlo zgolj za to, da so delili denar med svojimi. Podobno kot pri Počivalškovih servietah z gumicami, ali pa Počivalškovimi ventilatorji, ki niso bili uporabni, čeprav smo jih krepko preplačali.

Žalostno, vendar to je realnost, ko je na ablasti Janez Janša. Takrat gre za njihove in stroka se povozi, ali pa se jo odstavi. Merila pa so postavljena za to, da se jih krši.

Se mi pa ob tem zastavlja vprašanje koliko ljudi se je okužilo ravno zaradi teh nezanesljivih testov, ki so bili v uporabi in ki so bili merodajni, ker so ljudje dobili drugačen izvid kot je bil v resnici in so “delili” virus naokoli ..  Sramota od sramote!

majbert pharma hgt test
majbert pharma hgt test