policijsko vozilo proti protestnikom 1 policijsko vozilo proti protestnikom 1

Generalni direktor policije Olaj se osebno počuti prizadetega in vas bo tožil, če boste grdo pisali o policiji

Če boste “grdo pisali” o policiji na tviterju, vam bo generalni direktor policije Anton Olaj poslal na dom dopis, kjer vam bo očital prekršek po 1. odstavku 6. člena zakona o varstvu javnega reda in miru in v katerem je on oškodovanec in so prizadete njegove osebne pravice. Če vas zanima kako 133. člen deluje v praksi – to je en tak lep primer tega, ko za nekatere, ki pozivajo k nasilju, pobijanju “velja” svoboda govora, za druge pa pač ne. Vse je seveda odvisno od političnega pola.

Generalni direktor policije Olaj ni poslal dopisa samo bivšemu predsedniku državnega zbora Pavletu Gantarju, ampak tudi poslanci Matjažu Nemcu. Očitno so se odločili, da v Sloveniji lahko o policiji tvitamu samo pozitivne stvari. Tudi če ne tvitate o policiji, pa lahko Olaj začuti, da ste to želeli in se vseeno počuti prizadetega in posledično vas lahko doleti dopis, kjer vas bo pozval, da se izjasnite o dejstvih in okoliščinah prekrška.

Seveda je vsakomur jasno, da gre zgolj in samo za poskus ustrahovanja, ki nima veze z realnostjo. Ampak je potrebno prikazati moč, ki jo imajo sedaj ablastniki in zagroziti vsakomur, ki bo poskušal biti kritičen do dela policije, ki brani ablast.

Glede na to, da Pavle Gantar v svojem tvitu sploh ni omenjal policije, je zanimivo, da se je Olaj na podlagi teh besed počutil prizadetega: “Res je! Po mestu krožijo organizirane tolpe državljanov, ki na nič hudega sluteče ljudi mečejo solzivec in jih polivajo z vodo!

Glede na dogajanje tistega večera v Ljubljani pa je vsakomur jasno, da je policija prekomerno uporabila solzivec in tudi fizično silo. Ampak to ni problem. Problem je, ko nekdo nekaj tvitne in se nekdo počuti prizadetega.

Ko desničarji grozijo s poboji, nasiljem in obiski na domu tistih s katerimi se ne strinjajo – policija ne ukrepa. Glede na to, da sem bil sam dolgo časa deležen takšnih in drugačnih groženj s strani desničarjev na tviterju in da se nikoli ni nič zgodilo je prav zanimiv tale primer Olaja.

Vsakomur je pač jasno, da imamo v Sloveniji pravila za njih in za nas. In oni se počutijo ogroženi že ob prvi snežinki, medtem ko po nas lahko padajo meteoriti in tega ne bo nihče opazil. No, se pa strinjam, da bi bil tudi jaz prizadet, če bi uporabil pri protestih toliko solzivca in ne bi dosegel ničesar. Mogoče pa je težava zgolj in samo v tem.

policijsko vozilo proti protestnikom 1