Vlada in njena strokovna skupina sta se decembra odločili, da je prodaja “kuhančka” največja grožnja slovenskemu zdravstvu in tako prepovedala prodajo “kuhančka” na stojnicah po Sloveniji. Njihova odločitev je bila, kot vse njihove odločitve do sedaj, genialna. V ponedeljek je bilo v Sloveniji 3393 pozitvnih ljudi, ki so se šli testirati!

To, da so ukrepi, ki jih sprejema vlada in politično nastavljena stroka čisti mimosunek je jasno že od začetka epidemije. V bistvu ne gre toliko za epidemijo, kot pa gre za “maščevanje” državljanom, ki ne priznavamo, da je edini pravi politik v Sloveniji Janez Janša. Mogoče, če bi mu bili vsi podložni, bi bili ukrepi povsem drugačni – kot so bili ukrepi za cerkev v času korona krize v Sloveniji.

Vlada ni upala v decembrskem času iti po stopinjah Avstrije ali pa Italije – zanimivo je, da Italijani, ki se pregovorno ne držijo zakonov v decembru na ulicah brez težav nosili maske in da so v trgovine lahko vstopali samo tisti s PC pogoji. Pri nas pa se je vlada odločila, da novoletne “žurke” v zaprtih prostorih lahko potekajo, ampak ljudje ne morejo spiti “kuhančka” zunaj na stojnicah po večjih mestih.

In tako so državljani Slovenije množično romali na Hrvaško, kjer teh omejitev ni bilo. Namesto, da bi pri nas zapravili denar, so ga zapravili čez mejo. Še ena izmed odličnih odločitev te oblasti, ki nas ima že ves čas korona krize za norce in ujetnike. In takšno stanje bo trajalo vse do volitev, saj je to očitno njihovo vodilo.

Zakaj se torej vlada ni odločila za zaostrovanje ukrepov v decembru? Zakaj ni uvedla zgolj PC pogoja? Ker so med nasprotniki cepljenja v Sloveniji tudi njihovi volivci. Ker ta vlada poskrbi za svoje volice, ki bodo na volitvah obkrožili glas za njih. Vse odločitve vlade so prozorne, saj si ne želijo izgubiti tistih vdanih volivcev – zato tudi prepoved prodaje “kuhančka”, ki se večinoma prodaja v večjih mestih, kjer pa ni njihova volilna baza. No, kuhančki so tudi maščevanje Zoranu Jankoviću, ker je pred časom povedal par krepkih čez vlado.

Seveda bomo v naslednjih dneh iz ust vlade slišali zopet kritiko državljanov, ker se ne obnašamo primerno in vse ostale nebuloze, ki jih vedno slišimo. Potem bomo iz vrst “strokovnjakov” slišali, da je medicinsko osebje na robu izgorelosti. In potem se bo začelo z novimi grožnjami z lockdownom, uvedbo policijske ure in vsemi ostalimi nebulozami, ki niso prinesle “odrešitve”. Seveda bodo pri tem pozabili na to, da je za vse kriva njihova povsem napačna komunikacija in njihovi napačni odloki, ki so jih sprejemali.

kuhano vino
kuhano vino