PCR testiranje je do sedaj potekalo v garažni hiši Stožice. Od danes naprej pa je PCR testiranje na P+R parkirišču v Stanežičah. Seveda se je ob številnih okuženih, ki prihajajo na PCR testiranje zgodilo to, kar bi morali odločevalci pričakovati – nastali so zastoji na cesti Medvode Ljubljana. Čestitke odločevalcem za tako neumno odločitev.

Gremo po vrsti. PCR testiranje so z lokacije Stožic prestavili v Stanežiče ravno zaradi večje prometne pretočnosti. Verjetno so ob tem pozabili, a je bila že lokacija Stožice za marsikoga, ki nima vozila precej “čudna” izbira, ampak Stanežiče so še precej bolj čudna odločitev.

Zanima me, če so premislili o tem, kako naj se nekdo, ki stanuje v Ljubljani “pripelje” do Stanežič, če nima vozila? Z javnim prevozom in pozitiven na HAT testu? Zelo nespametna odločitev. Da ne omenjam zunanjih temperatur, kjer morajo zdravstveni delavci delati in ljudje v vrsti čakati na testiranje – ja, obstajajo tudi ljudje, ki med vozili stojijo, ker nimajo vozila.

Že nekaj časa se mi zastavlja vprašanje zakaj se PCR testiranja ne odvijajo na Gospodarskem razstavišču? Zakaj ne bi bilo testiranci obravnavani kot ljudje? Ali pač mora biti zunaj, ker Covid-19 – ampak potem mi ne gre to skupaj z odlokom, da se v decembru ni smelo zadrževati zunaj na “štantih s kuhančkom”?

Gospodarsko razstavišče ima dovolj veliko parkirišče in dvomim, da ne bi uspelo pripraviti vsega za nemoten potek testiranj in tudi za parkiranje vseh tistih, ki pridejo na PCR teste z avti. Da o tistih, ki nimajo vozil niti ne govorim, saj bi bilo za njih tudi vse skupaj precej bolj preprosto in lažje dostopno.