Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem

Solidarnostni energetski dodatek aka predvolilna bonboniera za 710.000 državljanov

Zaradi visokih cen energentov bo 710.000 državljanov dobilo solidarnostni energetski dodatek aka predvolilno bonboniero, kot se je izrazil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Znesek energetskega dodatka bo 150 evrov, kar pomeni okoli 108.000.000 evrov, ki jih bodo izplačali 15. aprila 2022.

Da ne bo pomote. Prav je, da dobijo ljudje ta energetski dodatek, vendar je tole skropucalo, ki ga je pripravila oblast potrebno pogledati še z druge plati, da postane jasno, da gre zgolj in samo za predvolilno bonboniero in ne za reševanje situacije za katero je odgovarjan tudi vlada zaradi svoje nesposobnosti. Ampak po vrsti.

Solidarnostni energetski dodatek bodo razdelili enkratno med:

  • 465.000 upokojencev z decembrsko pokojnino do 1000 evrov
  • 67.000 upravičencev do denarne socialne pomoči
  • 139.000 prejemnikov otroškega dodatka od prvega do vključno šestega dohodninskega razreda
  • 26.0000 prejemnikov dodatka za veliko družino

Okoli 6000 tistih, ki imajo štiri ali več otrok, pa bo dodatno prejelo še 50 evrov dodatka.

Denar bo vlada črpala iz Sklada za podnebne spremembe, kar pomeni, da vlada ni ustvarila pogojev, da bi lahko črpali denar iz tega naslova za projekte za katere je bil namenjen ta denar.

Prav tako bo prišlo do 35-odstotnega znižanja cen položnic gospodinjstev za električno energijo za tri mesece – to znižanje bo posleidica oprostitve plačila prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije in znižanja omrežnin.

In sedaj k problemom, ki jih očitno vlada ne razume ali pa noče razumeti.

Zakaj hudiča samo velike družine dobijo dodatek? Ali družine, ki imajo enega ali dva otroka ne plačujejo ogrevanja? Kaj pa tisti, ki živijo sami? Očitno se tej ablasti “jebe” za enakopravnost in v slogu “krščanskega” nauka poskrbijo samo za “svoje”?

Ali tisti upokojenci, ki imajo pokojnino višjo od 1000 evrov se ne ogrevajo? Samo primer – če nekdo živi v Ljubljani, potem plačuje za najemnino precej več kot nekdo ki živi v “spodnjem dupleku”, pa vendar se mora ta oseba isto ogrevati v svojem stanovanju, kajne? Ampak ne, ti niso upravičeni do tega dodatka.

Pa še par stvari je potrebno vzeti v zakup ob vsem tem.

To, da vlada sedajle šele razmišlja o tem, je pač zgolj neumnost. In ja, gre za predvolilno bonboniero. Namreč, če bi imela vlada resnično interes za to, potem bi to storila že v začetku decembra, ko je postalo jasno, da gredo cene v nebo. Pa se niso ukvarjali s tem, kajti so morali menjavati ljudi na položajih.

Da tega, da je ta ablast zvišala omrežnine, zvišala trošarine, predvsem pa so “deregulirali” trg pogonskih goriv, ne omenjam. Je pa vsakomur, ki ima vsaj malček pameti jasno, da bomo po volitvah vsi plačevali tale zapitek, ki ni malenkosten. Sedaj bo ta ablast na ta račun delila predvolilno bonboniero.

Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem