veriga veriga

Ker nisem iz prave statistične regije ne smem iti po zimske čevlje in nogavice / še en primer deljenja državljanov

Sproščanje ukrepov. Pa vendar ne za vse. Za tiste, ki smo v napačnih statističnih regijah še vedno pomeni, da si ne moremo v trgovini kupiti zimskih čevljev ali pa nogavic. Zakaj? Ker se je vlada tako odločila. Ker očitno uživajo, da nas delijo. Ker očitno je to njihov edini način “reševanja” situacije s Covid-19 v katero so nas pripeljali.

Od včeraj so v vseh statističnih regijah zopet odprte cvetličarne, avtopralnice, kemične čistilnice. Lahko se izvaja higienska nega, razen dejavnosti salonov za nego telesa in dejavnosti piercinga, tetoviranja in podobnih postopkov.

In sedaj pridemo do najboljšega dela. V statističnih regijah Osrednjeslovenska, Goriška, Obalno-kraška in Gorenjska se dodatno dovoljuje:

  • prodaja oblačil in obutve v prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer pomerjanje oblačil in obutve ni dovoljeno,
  • odprtje prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo oblačila in obutev, pri čemer pomerjanje oblačil in obutve ni dovoljeno; prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo športno opremo in prodajaln z motornimi vozili.

Ta odlok začne veljati 15. decembra in velja do vključno 23. decembra 2020.

Vsi ostali pač izpademo in v naših statističnih regijah se ne sme prodajati oblačil in obutve. Ker smo si sami krivi za situacijo, kajne? Ker nismo dovolj “pridni”, nam bo vlada naklonila palico namesto korenčka.

Zanima me kako se kaj počutijo lastniki trgovin, ki ne smejo v statističnih regijah s slabšo epidemiološko sliko prodajati oblačil in obutve in jim tako država direktno škoduje pri njihovem poslovanju? Je to sedaj nova normalnost?

veriga