Leta 2020 otroku ne morete kupiti zimske obutve v trgovini zaradi Covid-19 odloka

December. Prvi sneg. Veselje otrok. In odlok vlade, s katerimi se bojujejo proti Covidu-19 in ki staršem onemogočajo normalen nakup zimske obutve za otroke v trgovinah s katerimi bi lahko šli na sneg. Kljub tako neživljenjskim ukrepom, ki nimajo veze z bojem proti Covid-19, je število mrtvih včeraj preseglo številko 1700.

Ko je vlada sprejela zadnje odloke je bil med njimi tudi zaprtje trgovin z oblačili in obutvijo. Očitno je Covid-19 pameten in preži v trgovinah z oblačili in obutvijo, medtem ko v trgovinah s hrano očitno ni prisoten in vsak dan so vrste pred temi trgovinami daljše in daljše. Ampak nazaj k zimski obutvi leta 2020.

Marsikateri starš je bil v teh dneh, ko je zapadel prvi sneg v precej neugodni situaciji. Otrok bi šel na sneg, pa vendar ni imel zimske obutve s katero bi njegove noge ostale suhe tudi pri sankanju ali ustvarjanju snežaka. Otroška noga namreč precej hitro raste in lanskoletna zimska obutev letos otroku ni več prav. In če starši niso “na zalogo” nabavilo otroških zimskih čevljev so se znašli pred težavo.

Ja, online nakupi, bo kdo komentiral. Seveda. Obstajajo. Kdor je v teh dneh karkoli naročal preko spleta je ugotovil, da pošiljke prihajajo z zamudo. Teden dni čakanja na dostavo ni nič presenetljivega. In če je kdo naročil otroku zimske čevlje dan pred začetkom sneženja, potem jih bo verjetno v teh dneh že lahko imel. Ampak sedaj ni več snega.

Super ukrep, kajne? No, ljudje se znajdejo in rabljena zimska obutev se prodaja na oglasnikih in vrši se blagovna menjava. Ljudje najdejo rešitve, ampak vseeno to niso prave rešitve, še posebej ob dejstvu, da so odprte živilske trgovine in tam očitno ni Covid-19.

Sicer pa je včeraj vlada zopet vrgla kost državljanom. Ko bodo začeli odpirati trgovine z oblačili in obutvijo boste lahko vanje vstopili z negativnim hitrim testom. Da, prav ste prebrali. Očitno bo nekdo dobro zaslužil s temi testi in sedaj je treba poskrbeti, da jih bo čim več porabljenih in bodo lahko pogoj za vstop v različne trgovine. Da tega, da bodo varnostniki preverjali rezultate testa in vas lahko legitimirali, raje ne bom omenjal.

Super uspešni ukrepi, kajne?

  1. Ta vlada je že nekaj časa nazaj dosegala popolno dno… Niso človeški, niso sočutni, so popolnoma brez vesti, empatije… Nižje od podna so!

Komentarji so zaprti.