Končno imam nov tattoo. In enega starega prekritega. Za oba je “kriva” Sanya Youalli in njeno tetoviranje “na roke”, ki se razlikuje od tetoviranja z “mašinco”. S tem sem si uresničil željo izpred šest in več let, ko sem videl, da Sanya tetovira na poseben način in brez uporabe sodobne tehnologije. Kako poteka takšno tetoviranje? Spodaj v posnetku …

Sanya živi v Mehiki, vendar se vsake toliko časa vrne nazaj v Zasavje. Parkrat je imela že zasedene vse termine, tako da nisem imel sreče, tokrat pa je bilo drugače. Še pred prihodom v Slovenijo sva se dogovorila o terminu in kot majhen otrok sem pričakoval dan, ko bodo igle v moji koži spremenile mojo kožo za vedno in ji dale nek nov “pečat”, ki bo ostal z menoj še vsaj 14 dni po moji smrti. Po tem času se namreč začne povrhnjica kože spreminjati.

Bil sem prepričan, da si bom tetoviral zgolj tri črtice, kar sem se odločil pred leti, ko sem ugotovil, da nimam idej kaj bi si tetoviral in predvsem, ker je to tudi skoraj edino kar znam narisati sam. Ideja je sicer ok, ampak Sanya mi je predlagala, da bi naredila nekaj drugega. Ker sem bil odprt za predloge in jo poslušal, sem bil na koncu tudi precej bolj navdušen kot pa če bi imel zgolj in samo tri črtice tetoviranje na tradicionalen način. Za drug tattoo, ki je pa “cover up” pa sem imel izbran motiv – logotip znamke Titos oz. zvezda brez enega kraka.

Kako poteka tetoviranje na roke? V rokah Sanye vse izgledal preprosto, ampak za tem so leta in leta izkušenj in tetovaž. Osnova je “držalo” iz žada na katerega je “privezala” iglo, ki jo je pomakala v barvo in s katero mi je prebadala kožo. Tako nekako bi lahko opisal ta postopek, ki je trajal približno eno uro za en tattoo. Kljub temu, da je tetovirala na roke, ni predrla kože tako globoko, da bi se na koži pojavila kri, kar me je precej presenetilo, saj sem bil pri tetoviranju z “mašinco” ponavadi precej “razmesarjen”.

Njena natančnost pri risanju oblike na kožo me je presenetila. Seveda si je pred izrisala “proporce” in tudi velikost, da se še pred samim tatojem dobi občutek o velikosti samega tatuja. In ko je začela tetovirati, sem dejansko užival, saj ni bilo prisotne nobene bolečine in strahu.

Ko je zaključila z roko, se je lotila še prekrivanja starega tatoja, ki je po skoraj 25 letih izgubil svoj “smisel” in tudi postal ena majhna packa, čeprav je bil v času tetovaže meni zelo ljubek. Ampak čas je bil, da grem naprej in da črna zvezda brez enega kraka “krasi” mojo nogo.

Priznam, da sem nadnavdušen nad njenim delom in da je tattoo precej drugačen kot pa sem jih sicer navajen. Njen stil je pač precej unikaten v tem prostoru in sem vesel, da je imela čas tudi zame. Seveda pa se veselim že njenega naslednjega obiska Slovenije, saj bom zagotovo zopet “oznamčil” svoje telo s kakšnim manjšim tatujem.