Digitalni boni, pogruntavščina ex ablasti in ministra za digitalizacijo Marka Boris Andrijaniča dobivajo svoj epilog. Preko 5.000.000 evrov so upravičenci digitalnih bonov porabili za nakup slušalk. Da, prav ste prebrali. Tako je Andrijanič rešil slovensko digitalno prihodnost. Ti digitalni boni so bili zgolj in samo kolosalna debilnost in poceni predvolilni cukrčki, ki jih bomo plačali vsi.

5.000.000 evrov za slušalke ni malo denarja. Približno 42.370 slušalk so kupili “prejemniki” digitalnih bonov, po podatkih, ki so postali javni včeraj.

Smešno, vendar žalostno je, da so za nakup prenosnih, tabličnih ali namiznih računalnikov porabili zgolj 3.189.000 evrov in s tem kupili zgolj 21.746 enot.

Očitno so bili digitalni boni namenjeni ustvarjanju dobička trgovcem z Apple produkti, saj je veliko teh slušalk sedaj na prodaj na Bolhi.

Žalostno je, da je zmanjkalo denarja za tečaje za starejše oz. da so bili itak digitalni boni namenjeni vsemu prej kot digitalizaciji Slovenije in tistih, ki bi potrebovali te naprave.

Ja, ko bo še kdo kdaj omenil te NSi kadre, ki so delali smo škodo državi v času njihove vladavine .. In ne, ti digitalni boni nimajo nobene veze z digitalizacijo!

slusalke