borut pahor fikus borut pahor fikus

Če Pahor ne bo odpoklical slovenskega veleposlanika v ZDA, bo zgolj dokazal svojo pravo nrav

Borut Pahor ni moj predsednik. Je precednik. Zgolj in samo to. In njegova tišina, ki smo jo bili deležni zadnja leta je bila dovolj glasna, da je vsem postalo jasno kam se nagiba oseba, ki se je odločila, da ne bo moralna avtoriteta. In v teh dneh bo imel znova možnost, da dokaže iz kakšnega testa je, ko se bo moral odločiti za odpoklic slovenskega veleposlanika v ZDA. Ali bo to storil ali pa bo izvedel Pahorja pa bo kmalu jasno.

Tone Kajzer je slovenski veleposlanik v ZDA, ki ga je tja nastavila prejšnja ablast. Kršil je zakon o zunanjih zadevah, ko je slikal depešo in jo poslal Janezu Janši, ki jo je objavil na tviterju. Očitno je to nekaj povsem “normalnega”, ko vodijo državo SdSovci. Očitno je to njihov modus operandi, kljub temu, da je šlo za interno komunikacijo, ki ima seveda oznako zaupno. Ampak, ko je na ablasti desni pol, ni nič tako kot bi moralo biti. Za njih ne veljajo zakoni in za njih ne veljajo pravila.

Desnica se pač požvižga na vse in Janez je, kot majhen otrok delil sliko te depeše na tviterju in posledično je bilo povsem jasno kdo mu jo je poslal, saj so lahko preverili kdo je v tistem času preverjal te dokumente in tudi iz slike se vidi kje je bilo to.

Ker je vlada predlagala odpoklic veleposlanika in mora to podpisati tudi Pahor, je seveda sedaj vse na njemu. Seveda Pahor ne bi bil Pahor, če si ne bi vzel še dodaten čas za premislek o tem. Kako predvidljivo, kajne?

borut pahor fikus