Konrad Kuštrin je predsednik sindikata zdravnikov in zobozdravnikov – Fides. Je očitno tudi simpatizer SdSa, saj se v času Janezove vlade nikoli ne oglasi in grozi s stavko. Ko se zamenja oblast, pa se Kuštrin začne pojavljati in napove stavko – tudi tokrat ni razočaral. Zahteva izstop iz enotnega plačnega sistema in napovedana je stavka teden dni pred volitvami.

To dogajanje okoli Fidesa ni več niti najmanj smešno. Očitno so postali tako pogoltni, da jim tudi najvišje plače v javnem sektorju v Sloveniji niso več dovolj in bi radi izstop iz enotnega plačilnega sistema, ob tem, da so čakalne vrste neskončno dolge in umetnost je priti do zdravnika.

Kot sem že v uvodu omenil, mi je prav zanimivo dejstvo, da Kuštrin ne grozi s stavkami, ko je na ablasti SdS, ko pa se zamenja oblast pa se Kuštrin prebudi in začne s svojo misijo in grožnjami s stavko. Verjetno gre zgolj za naključje, kajne? No, sam ne verjamem v takšna naključja.

Mogoče bi bilo smiselno, da bi se zdravnikom dvignila plača glede na zadovoljstvo njihovih pacientov. Da bi bil en del variabilen in odvisen od njihove “storitve”, kot pa da dobijo “bianko” menico za plačo, ki gre lahko v nebo. Ko bo kdo “jamral” od njih, da bi višje plače – toliko denarja kot je Janez zmetal v zdravstvo, ki je bilo nedostopno za večino Slovencev v času Covid-19, je bilo milo rečeno sramotno. Da so si Covid dodatke pisali zdravniki, ki niso imeli veze s Covidom je seveda jasno vsem.

Ampak sedaj bi očitno zdravniki še več. In ne bi več bili del enotnega plačnega sistema. Ja, lepo je biti Kuštrin, ko Janez ni na ablasti.