Če želite sedaj kupiti e-vinjeto preko portala evinjeta.dars.si, boste ostali praznih rok. Portal za nakup e-vinjete pač ne deluje. Očitno je DARSovce presenetil naval kupcev e-vinjet in bodo ostali brez njih. Me zanima kako bodo rešili to situacijo in kakšen bo tokratni izgovor, da portal ni deloval.

Saj ni res, pa je. To je v bistvu edini komentar, ki ga lahko napišem, ko gledam kako ljudje “pizdijo”, ker ne morejo kupiti e-vinjete preko spleta. Kot da ni bilo jasno, da bo ogromen naval na e-vinjete zadnji dan in posledično bi lahko nekdo predvidel to in postavil strežniško strukturo, ki bi lahko to “prežvečila”.

Ampak očitno se ni nihče spomnil na to in prav zanima, če so kdaj izvajali kakšne teste, koliko “requestov” lahko zdrži njihova infrastruktura. V letu 2023, ko lahko v sekundi dvigneš “moč” strežnika ali pa jih dodaš še par, je tole zgolj in samo lep primer šlamastike, ki se jo lahko gredo “državne” družbe.

Če kdo najde razpisno dokumentacijo za portal evinjeta.dars.si me bo strašansko osrečil, saj si prav želim videti specifikacije, ki so bile zapisane.

Upam, da jim uspe kmalu postaviti nazaj strežniško infrastrukturo, da bodo lahko uporabniki avtocest kupili e-vinjeto.

dars evinjeta
dars evinjeta