Saj ni res, pa je. In zopet je Dars na tapeti. Tokrat se jim je zgodila kolosalna neumnost in čedalje bolj dvomim, da so ti ljudje tako nesposobni, da ne vedo kaj delajo – ampak to delajo zanalašč. Druge razlage ne najdem. Danes zjutraj so, ko so plužili uvoz na avtocesto pri Trojanah v smeri Celja s snegom zasuli uvoz na avtocesto proti Ljubljani. Vozniki so prijeli svoje lopate in odkidali sneg in tako rešili zastoje na trojanskem klancu.

Saj ne vem ali je težava v meni ali v Darsu? Namreč, ker sem veliko na cesti in ker ne tipkam na telefon med vožnjo, sem bolj pozoren na dogajanje na cesti in neumnosti, ki jih počnejo Darsovci. Ugašajo luči na izvozih, ker varčujejo. Postavljajo zapore cest, ki niso varne in jih nihče ne nadzoruje. Zapirajo avtocesto med vikendom in preusmerjajo promet na regionalno cesto, medtem ko se med tednom cijazimo proti Ljubljani v več urnih zastojih. Ja, to je ta Dars, ki pa je danes prekosil samega sebe.

Ko sem se sam vključeval na avtocesto proti Ljubljani na Trojanah sem imel precej veliko težavo, saj je bilo na “vključevalnem” pasu toliko snega, da sem se “sankal” oz. imel občutek, da je Mini dobil masažo podvozja. Očitno so pri pluženju sneg “spravili” na vključevalni pas in ni bilo “plužilca”, ki bi ta sneg potem odstranil z vključevalnega pasu.

Vendar to ni bil višek današnjega dne. Ko sem prispel v Ljubljano sem videl pri kolegu sliko kako kidajo sneg pri uvozu na avtocesto proti Ljubljani na Trojanah. Da, prav ste prebrali. Bil sem prepričan, da gre za dobro šalo, vendar ni bila. Dejansko je plužno vozilo zasulo sneg na uvoz avtoceste proti Ljubljani in z osebnim vozilom ni bilo moč zapeljati čez sneg. Ker imajo vozniki med svojo opremo, so se lotili tega in rešili situacijo – če bi nastal zastoj v trojanskem klancu in pri tako močnem sneženju, bi verjetno nastalo “celo sranje”. Tako pa so imeli Darsovci srečo in zopet so dobili mojo pozornost. Bravo, Dars!

Dars uvoz Trojane Vir Zon
Dars uvoz Trojane Vir: Zon.si