V cast Primozu Roglicu krozisce v Zagorju odeto v rdeco barvo1 V cast Primozu Roglicu krozisce v Zagorju odeto v rdeco barvo1

Remco Evenepoel zaradi pozitivnega testa na koronavirus zapustil Giro d’Italia

Včeraj zvečer je ekipa Soudal-Quick-Step sporočila, da je Remco Evenepoel zaradi pozitivnega testa na koronavirus zapustil Giro d’Italia. Sicer dobra novica za navijače Primoža Rogliča, vendar v športnem smislu precej manj dobra. Namreč, noben vrhunski športnik si ne želi, da se takšna dirka odloči na takšen način.

Škoda, ker naslednja dva tedna ne bom spremljal bojev med Evenepoelom in Rogličem, kar sem sicer pričakoval. Škoda, ker je bil Remco letos v res dobri formi. Po drugi strani pa sem vesel, da se Primož v dosedanjih etapah ni poškodoval oz. ni bil udeležen v kakšnem izmed hujših padcev in posledično bi se lahko boril do konca z Remcom.

Ker je Remco zapustil Giro, je njegovo rožnato majico prevzel Geraint Thomas, ki ima natanko dve sekundi prednosti pred Primožem Rogličem.

Koronavirus očitno vseeno ni tako nedolžen, saj je že pred samo dirko razredčil vrste Rogličeve ekipe. Prav tako so v preteklih dneh precej omenjali, da naj bi bil tudi Primož pozitiven, vendar je vse te izjave demantiral.

Danes je prost dan za kolesarje in upam, da bo Jumbo Visma pripravila konkretno strategijo in bo Primož Roglič dobil letošnji Giro!