threads.net threads twitter mark zuckerberg threads.net threads twitter mark zuckerberg

Threads.net (Threads) / “twitter” platforma podjetja Meta tudi v Sloveniji / Mark Zuckerberg vs Elon Musk

Threads.net (Threads) je nova “twitter” platforma podjetja Meta. S tem je Mark Zuckerberg skočil v “zelje” Elona Muska, ki je pred časom kupil twitter in iz njega ustvaril povsem neuporabno platformo. Uporabniki so se začeli pritoževati nad omejitvami, ki jih je Musk uvedel in začeli bežati s twitterja. Mark je izkoristil priložnost in ustvaril Threads, ki je že v prvem dnevu dobil več 10.000.000 uporabnikov.

Podjetja Meta se je očitno odločilo, da bo obračunalo z Elonom Muskom na “njegovem dvorišču”. Pred dvema dnevoma so v ZDA “prižgali” Threads in uporabniki drvijo tja in zapuščajo twitter. Precej pričakovana poteza po vseh neumnostih, ki so se zgodile na twitterju in je posledično postal povsem neuporaben za uporabo.

Kaj je torej Threads? Nova “mikro blogging” platforma – to se navezuje na začetke tviterja, ko je Jack Dorsey, kreator twitterja, tako obrazložil poslanstvo twitterja. Threads je precej podoben. S to razliko, da si uporabnik ne more zamenjati uporabniškega imena, ampak se lahko registrira zgolj z instagram računom in tako ima enako uporabniške ime kot na instagramu.

Verjetno se bo to spremenilo skozi čas, ampak v tej fazi je to edina opcija. Tudi aplikacijo si lahko “dolpotegnete” zgolj iz USA oz. UK app storea, kajti drugje še ni na voljo. Seveda Threads na začetku omogoči, da povabite vse ljudi, ki jim sledite na instagramu, da vas sledijo in da vi njim sledite. S tem so rešili težavo “empty spacea”, ki je pogosto prisoten pri novih aplikacijah oz. platformah.

Kaj vse omogoča Threads? Bolj malo. Zaenkrat. Ne dvomim pa, da ne bo omogočal veliko in še več in tako bo Mark zmagal v bitki proti Elonu – če le ne bo vse skupaj preveč zakompliciral. Funkcionalnosti so preproste in povsem zadoščajo svojemu poslanstvu.

Twitter pa bo očitno počasi šel v pozabo in vsi kletni troli, ki so jih ustvarili SdSovci se bodo poslovili za vekomaj. Tudi to je ena izmed lepot novega “družbenega omrežja”. No, Mark pa je poleg IG, FB, Whatsappa postal še “lastnik nove tviter platforme”. Očitno si želi zavojevati cel svet.

Najdete me na https://www.threads.net/@roni.kordis ali pa, če niste za Marka tudi na BlueSky – https://bsky.app/profile/had.si

threads.net threads twitter mark zuckerberg
threads.net threads twitter mark zuckerberg