Cene goriva na Hrvaškem so nižje kot v Sloveniji. Vendar bodite pozorni, kaj točite, saj vas lahko točenje goriva stane precej precej več kot v Sloveniji. Konkretno gre za dizelsko gorivo, ki na Hrvaškem sedaj stane 1,34 evra za liter. Vendar imajo ponavadi na isti črpalki tudi dizelsko gorivo, ki stane 1,78 evra na liter. Pozornost ni odveč.

Tako kot v Sloveniji imajo tudi na Hrvaškem dve ceni dizelskega goriva. Na totemih je ponavadi prva cena za dizelsko gorivo 1,34 evra, kar marsikoga prepriča, da ustavi in toči gorivo, vendar bodite pri tem pozorni, saj vas lahko “poceni” točenje goriva stane drago. Namreč, točilnih aparatov z nizkimi cenami dizelskega goriva je zelo malo na črpalkah, je pa več tistih, kjer imajo dizelsko gorivo po 1,78 evra za liter.

Sam verjetno ne bi niti opazil tega, če se ne bi čudil, zakaj veliko tujcev čaka na en avtomat. Očitno edini z nižjo ceno goriva na črpalki in zato posledično tudi večja gužva. Verjetno so tudi tujci opazili to in raje počakajo par minut in “prišparajo” pri 60 litrskem rezervoarju 26 evrov, kar pa niti ni zanemarljivo, kajne?

Moj nasvet je preprost. Ko se ustavite pred avtomatom, dvignite “ročico” in z zamikom se vam izpiše cena goriva, ki ga boste točili. In šele potem se odločite za točenje.

Seveda pa lahko tudi mirno ignorirate ta nasvet in točite gorivo po višji ceni, če vam tako bolj ustreza.

p.s.: na slikah je isto točenje. Prva fotografija je med točenjem – druga na koncu, ko sem že plačal cenejše gorivo in dvignil drugo ročko, ki ima dražjo ceno – da ne bo kdo mislil, da je cena enaka …