Nič več piknikov v Iškem vintgarju / tudi napačno parkiranje vas lahko stane drago

Občina Ig je sprejela odlok, s katerim so spremenili prometni režim v Iškem vintgarju. Po novem z avtom ni več mogoč dostop do gostilne, parkira se lahko na urejenem parkirišču in potem gre peš proti Iškemu vintgarju. Prav tako pa so prepovedali tudi kurjenje na prostem, piknike, taborjenje in predvajanje glasbe na prostem.

Iški vintgar je odličen za pobeg iz Ljubljane pred vročino. Popoldan in med vikendi je “nabito” poln, kljub temu, da je voda hladna. Nekateri so ga izkoristili za piknike, drugi za druženje, tretji za osvežitev.

Ampak vse se enkrat konča in tako se je sedaj končalo to obdobje, ko so lahko ljudje imeli v Iškem vintgarju piknike in ko so se lahko tam zabavali.

Novi odlok občine Ig spreminja to področje in na novo ureja vse skupaj. Globe za kršitelje zgornjih prepovedi znašajo od slabih 84 evrov do 200 evrov.

Kot je pri vsakem takšnem odloku – nekateri ga podpirajo, drugi so jezni na občino. Dejstvo je, da se bomo privadili tega. Škoda je, da je v Sloveniji vsako stvar lažje prepovedati, kot pa urediti.

Če bi bil vstop v Iški vintgar 5 eurov in bi za ta denar uredili prostore za piknik (žare), kot je že nekdaj bilo, bi storili precej več kot pa da se vse prepoveduje. Sicer pa smo pri nas že navajeni, da je lažje prepovedati kot pa najti rešitev …