Restavracija & Lounge Manu Žirovnica Pizza 3 Restavracija & Lounge Manu Žirovnica Pizza 3

Restavracija & Lounge Manu, Žirovnica / had testira pizze / ocena 5

Restavracijo & Lounge Manu v kraju Žirovnica sem odkril po naključju. Njihova pizza je ena izmed najboljših pizz, kar sem jih jedel, in povsem neskromno si zasluži oceno 5 in sodi v isto kategorijo kot pizza v Pizzeriji Orli. Očitno gorenjske pizzerije prevzemajo primat najboljših pizzerij v Sloveniji.

Ko sem se vračal iz smučanja v Avstriji, sem ugotovil, da mogoče potrebuje Tesla malce “hrane”. V Žirovnici, kjer ima podjejte NGen svoje prostore, imajo tudi superchargerje Tesla. Namen sem imel obiskati pizzerijo 488, vendar sem opazil, da je v kompleksu, pred katerim sem polnil vozilo, tudi restavracija, ki je izredno okusno urejena. Na internetih sem našel podatek, da imajo tudi napolitanske pizze in odločitev je bila prepozna. Medtem ko se bo Tesla napolnila, bom jaz pojedel pizzo.

Prostor Manu je razdeljen na dva dela. En del je namenjen restavraciji, kjer imajo dnevna kosila in a la cart ponudbi, medtem ko je drugo del “lounge” in je namenjen pizzam, solatam, sladicam. Naj omenim, da je v prostoru Marshall jukebox, ki je seveda takoj pritegnil pozornost. Še bolj pa urejenost celotne restavracije in osebja.

Seveda so bila pričakovanja precej nizka, saj ko nekam greš prvič in ti do sedaj še ni nihče omenil te restavracija točno ne veš, kaj lahko pričakuješ. Ker na spisku pizz niso imeli marinare, sem naročil margerito brez sira. Cena 10.50 evra. Upal sem, da bo pizza dobra, saj sem bil po smučanju precej sestradan.

Zelo hitro sem na mizo dobil pizzo in bil presenečen. V bistvu ji na prvi pogled ni nič manjkalo. Še več imela je lepo “fluffy,” rob ni bila zažgana, predvsem pa je imela testo ravno dovolj kompaktno, da sem jo brez težav jedel z rokami. Pelati so bili okusni, dodatek olivnega olja pa je lepo zaokrožil okus same pizze, ki je vrhunska!

Ko sem jedel pizzo, sem se ustavil parkrat in si zastavil vprašanje, če sem samo tako lačen oz. sem poskušal zbrati vtise in znova in znova preveriti, če sem se kje zmotil. Pa vendar se nisem. Pizza, ob kateri nisem imel niti pomisleka ali pripombe, kar se mi zgodi precej redko. Ja, tako navdušen, da sem moral prespati vse skupaj. V bistvu povsem “underdog,” ki pa dokaže, da je dobra pizza lahko res dobra.

Pizza je bila vrhunska in zagotovo bom Teslo večkrat polnil v Žirovnici. Prav tako pa bom preizkusil tudi hrano v njihovi restavraciji, saj po meniju sodeč bi bil tudi tam lahko precej presenečen. Ja, ob tej pizzi sem ugotovil, da niso vedno najboljše tiste pizze, ki imajo največ pojavnosti na družbenih omrežjih, ampak obstajajo tudi takšne, ki so skriti dragulji.

  • cena marinare je 10,50 evra
  • moja ocena pizze v Lounge Manu, Žirovnica je 5 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja