poglej in zadeni poglej in zadeni

Poglej in zadeni namesto oddaje Studio City?

V času pred novim letom sem preklapljal med programi in se “dičil” nad vsebinami, ki so nam gledalcem na voljo. V nekem trenutku sem se ustavil in zagledal Stojana Auerja in oddajo Poglej in zadeni. Prepričan, da gre za posnetek, sem oddajo gledal nekaj časa in kaj kmalu ugotovil, da se motim. Šlo je za novo oddajo Poglej in zadeni, vendar je bila vsebina izpred 20+ let in tudi produkcija je bila na tem nivoju. Namesto oddaje Studio City smo očitno dobili Poglej in zadeni iz naftalina.

Oddaja Poglej in zadeni je bila v svojem obdobju “kultna” oddaja v Sloveniji. Stojan Auer je na naše “ekrane” pripeljal takrat svetovno znane zvezde. Tudi najboljše od najboljšega na domači sceni za tisti čas. Različne generacije so z veseljem gledale to oddajo in se navduševale nad vsem, kar je pripeljal v Slovenijo.

Potem se zgodi kvantni preskok v leto 2023 in Stojan Auer se zopet pojavi na odru in z njim vsi ti zvezdniki iz nekega drugega časa in prostora – predvsem pa 20++ let starejši.

Ko sem gledal oddajo, nekako nisem razumel, zakaj je bilo potrebno obujati te spomine in pokvariti vtis tistih legendarnih oddaj izpred n-let. Kdo je bil ciljna publika te oddaje? Ja, gledanost je bila zagotovo visoka, vendar je bilo tudi zgražanja na družbenih omrežjih veliko. Predvsem mlajšim generacijam ni bilo jasno, čemu je ta oddaja namenjena, saj večino imen, ki so nastopila na odru, niso poznali.

Kdo je bil torej ciljna skupina te oddaje, ki je dejansko izgledala kot oddaja izpred 25 let? Pojma nimam. In verjetno tudi odgovorni na RTV, ki so “požegnali” to oddajo, verjetno niso vedeli, kdo bo to gledal.

Ja, namesto oddaje Studio City smo očitno dobili Poglej in zadeni. Zakaj sploh pišem o tem? Ker sem včeraj videl napovednik, da bodo sedaj predvajali še dokumentarni film o tej oddaji. Da, prav ste prebrali. Očitno RTV Slovenija živi nekje s faznim zamikom 25 let in so to vsebine, ki jih ponujajo svojim gledalcem.

Kdaj dobimo Košnikovo gostilno nazaj na nacionalko?

poglej in zadeni
poglej in zadeni
 1. Hehe, verjetno se ostanek prejšnjega vodstva…
  Sicer pa, morda so izpustili “se” in ga bodo naknadno dodali, potem bi bilo verjetno bolj sprejemljivo, pa še ciljno publiko bolj natančno definira (karkoli že razumeš pod “se zadeni”).
  Si pa dober, da sploh kaj (razen sporta) gledaš.

  1. Na obcinski zgradbi na Vicu je dolga leta zivel grafit “Poglej in se zadeni” :) (To je tista zgradba kjer je zraven klub Cirkus)

 2. Noro res neprimerno vse je pokvaril to takrat čudovito oddajo, vse uničil z to bedno reprizo sramota sramota sramota, Obup!!!

 3. Stojan Auer,Pa kdo ga je potegnil iz naftalina to je že prežeto, Bog pomagaj.

 4. Meni je oddaja Poglej in zadeni všeč nisem kritična kot moji predhodniki predvsem me vrne v mlada leta

 5. Super da so jo obodili pa ceprav samo 1krat.kaj pa naj dans ponudijo trenutni glasbeniki na nasi sceni jamranje . Nov naslov odaje…POGLEJ IN SE ZADENI

 6. Totalna polomijaTVS. Auer ni dorasel vlogi.
  Škoda vsega truda in denarja. Sramota za TV S. Predlagam ukinitev po hitrem postopku.

Komentarji so zaprti.