Dr. Andrej Stare je legenda športnega komentatorstva v Sloveniji. Kljub svojim letom mu mlajše generacije športnih komentatorjev le težko parirajo. Vendar je Andrej Stare v soboto v prenosu svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Kulmu šel krepko čez rob. Zapletanja pri govoru, čudni “hiki” in precej nenavadne besedne zveze so pri gledalcih vzbudili občutek, da je Andrej Stare precej alkoholiziran med prenosom.

Sam nisem gledal prenosa, vendar ko sem na x-u zasledil, da se nekaj dogaja, sem si vzel čas in se čudil nad lomljenjem jezika, predvsem pa nad čudnimi vzdihljajih komentatorja športnega prenosa. Tudi ostala družbena omrežja so “pokala po šivih,” ker si je Andrej Stare “nalil preveč čistega vina”.

Odgovorni urednik športnega programa na nacionalki je celotno dogajanje komentiral z besedami, da bodo težave rešili znotraj organizacije.

Glede na to, da se je nekaj podobnega že pred leti zgodilo eni izmed novinark in je kasneje na male ekrane prišla povsem v drugačni luči, srčno upam, da bomo še kdaj poslušali komentarje dr. Andreja Stareta. Brez njega določeni športi pač niso enaki. Modrinček je ena izmed takšnih besed, ki nam bo za vedno ostala v spominu.