viole viole

Janez je doživel svojih pet minut slave in poljubil Ronalda / mediji in ljudje so navdušeni nad tem

Ko gledam kolesarske dirke, sem vedno znova jezen, ko navijači skačejo pred kolesarje, jim zapirajo pot ali jih celo udarijo. Ko je včeraj Janez doživel svojih pet minut slave, ko je izvedel “pitch invasion” in naredil “selfija” in poljubil Ronalda, sem pričakova, da se bo javnost kritično odzvala do tega. Pa vendar se ni. Ljudje so navdušeni nad njegovim dejanjem in mediji tekmujejo, kdo mu bo namenil več časa. Narobe svet. Popolnoma.

Janez pač potrebuje pozornost. In mediji so mu jo danes naklonili. Namesto da bi ga ignorirali, predvsem pa opozarjali, da so takšna dejanja zavržna in predvsem niso v skladu s pravili, ga povzdigujejo in mu dajejo prostor v etru.

V tujini je “vdor na igrišče” resen prekršek, ki se lahko konča tudi z zaporno kaznijo. V Sloveniji je Janez dobil 250 evrov in neskončno medijske pojavnosti.

Kaj pa, če bi Janez imel kakšne druge namene? Kaj pa, če bi imel Janez v rokah nož in se ne bi končalo s poljubom – tole mi ne gre iz glave – tip prileti na igrišče, naredi “selfija” z Ronaldom in ga poljubi? Kaj se mu je dogajalo v glavi?

Vsekakor je varovanje zatajilo. In tudi to, da so igralci zgolj in samo opazovali, kaj se bo zgodilo, me je malce presenetilo. Sam bi verjetno poskusil ustaviti takšnega človeka, sploh ko ne poznaš njegovih namenov in ko ti ni jasno, kaj mu dogaja v glavi.

Konec koncev pa velika kritika medijem, ki tej osebi dajejo medijsko pozornost. Za klike gre, saj to je jasno vsem. In seveda je treba predstaviti tipa, ki je poljubil Ronalda, namesto da bi ga ignorirali in opozarjali na možne posledice takšnega dejanja. Ampak v Sloveniji me ne more nič več nič presenetiti. In tole je voda na mlin vsem tistim, ki bodo v prihodnosti iskali pozornost. Sedaj je jasno, da jo dobiš, če narediš neumnost in vdreš na igrišče!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja