Kako plitek je kadrovski bazen SdSa je postalo zelo jasno včeraj s prihodom komunikologinje Polone Rifelj, ki zaseda mesto državne sekretarke za področje malega gospodarstva, podjetništva in obrti v kabinetu predsednika vlade, v Studio City. Tema je bila ekonomija. Na nasprotni strani je sedel Milan M. Cvikl, ki ji je nalil čistega vina, medtem ko je Rifljeva kot navita ponavljala ene in iste stvari.

Polona Rifelj je magistra  politologije in univerzitetna diplomirana komunikologinja. Včerajšnja tema je bila ekonomija, kjer pa očitno ni bila dorasla vlogi, ki so ji jo namenili.

Začelo se je s podatki The Economista, ki so nas uvrstili na 2. mesto držav OECD pri spopadanju s pandemijo. Kje so dobili podatke o 7,4 odstotka BDP javnega dolga, je vprašanje, ki ni nikomur jasno, ko so podatki Eurostata jasni – javni dolg znaša 14 odstotka BDP. Ampak Rifljeva tega ni razumela.

Recimo tole spodaj je ena izmed izjav, ki smo jo bili deležni gledalci Studia City, ki seveda nima veze z realnostjo.

Nadaljevalo se je v “hojsevem” slogu. Veliko govoriš, da zapolniš čas, ki ti je na voljo, čeprav v tem času poveš veliko neumnosti. Prav smešno je bilo poslušati kako je primerjala zadolževanje te vlade in ostalih in to, da se sedaj zadolžujemo z obrestno mero -0,25 odstotka, medtem ko so se prejšnje vlade z višjimi obrestnimi merami.

Nisem ekonomist, ampak zadolžuješ se po tisti obrestni meri, ki je na voljo takrat, ko se zadolžuješ. In če je bilo treba reševati “rabote Janezove” prejšnje vlade, ki je pustila luknje povsod, potem si vzel tisti kredit, ki je bil na voljo. Da ne omenjam klicanja “trojke”, ki je še dodatno dvignila obresti Slovenije.

Očitati leta 2022 to, je pač smešno in kaže na to, da je bil njen namen zgolj preusmerjanje pozornosti z drdrajočimi stavki, ki so se ponavljali.

Milan M. Cvikl ji je poskušal razložiti ekonomske stvari in pojme, vendar se v “hojsevi” maniri ni pustila. Mogoče je bil najboljši podatek, ki ga je Cvikl predstavil na koncu – na začetku mandata Janezove vlade smo bili zadolženi 15.000 evrov na Slovenca, danes smo zadolženi 20.000 evrov na Slovenca!

To je vse, kar je potrebno vedeti. Ostalo se da prirediti, saj so zamenjali in povsod nastavili svoje kadre.

Za ogled oddaje pa klik