cvetober cvetober

Urška Klakočar Zupančič nalije čistega vina cvetoberu klenih mož slovenske desnice / #3xZA

Včerajšnje zadnje soočenje o referendumu o zakonu o vladi je bilo #epic. V oddaji smo lahko videli dva pola Slovenije – desni, ki nima argumentov, ki zgolj in samo zavaja in potvarja, skače v besedo in se obnaša kot za šankom in levi del, kjer imajo argumente, znanje, predvsem pa poskušajo stvari argumentirano predstaviti. Ampak ko imaš takšen cvetober klenih mož slovenske desnice v studiju je to misija nemogoče. Urška Klakočar Zupančič jim je v eni minuti nalila čistega vina.

Včerajšnje dogajanje v studiju je prikaz Slovenije. Argumenti in strokovno podkovani odgovori v Sloveniji niso potrebni in pomembni. Pomembno se je izmikati odgovorom – Grims je dokazal, da niti ne razume vprašanj, saj ko ga vprašajo po hruškah, on govori o jabolkah. Ko ga vprašajo po bananah on govori o jabolkah. In ko ga vprašajo o jabolkah, on govori o ananasu. Da njegovega skakanja v besedo in nadaljevanja govora po tem, ko mu je voditeljica vzela besedo niti ne omenjam.

Potem je bil poleg njega Primc. Ki sicer ni čisto vedel kaj zagovarja, ampak se je trudil. Zavajati – Grims govori o treh novih ministrstvih, Primc o štirih. Očitno se med seboj niso niti zmenili kaj bodo zagovarjali. Ampak krivi so komonisti, zagotovo. No, Primc je včeraj dokazal, da bi se raje kot o novem zakonu o vladi pogovarjal o uradu za demografijo, ki ga je vlada ukinila.

Potem imamo še Vilija. Kovačiča. Ki sicer ni vedel kaj dela v studiju in je bral neke tekste, ki jih verjetno tudi sam ni razumel. Ampak koga to briga – on je borec in ponos desnice! Orodje v rokah, ampak včeraj je razočaral, saj ni niti dva smiselna stavka spregovoril.

In potem imamo še Turka – pravnika. Ki je takoj užaljen. Ki se takoj počuti napadenega. Ki mu je njegova izobrazba očitno fetiš, da ga mora izpostaviti parkrat v oddaji. Da mu sicer ni povsem jasno, da obstajajo norme v debatah, ampak zanj, ki se postavi v trenutku v vlogo voditelja in zahteva odgovore od ministra in jim ni pripravljem prisluhniti – ja, to je ta njegov domet. Ki pred oddajo, kljub temu, da mu povedo, da se predsednica državnega zbora ne želi pogovarjati z njim in mu to tudi pove ministrica za pravosodje – še vedno trudi, da bi se pogovarjal z njo. Še korak dlje je šel. V oddaji je lagal in zavajal glede tega kar se je dogajalo. In ne, pojma ni imel kaj dela v studiju, saj se ni prišel pogovarjati o temi – ampak je prišel pokazati svoj pravi obraz. Nekaterim tudi izobrazba ne pomaga …

In potem se je zgodil trenutek. Ko je Urška Klakočar Zupančič nalila čistega vina cvetoberu klenih mož slovenske desnice. Vredno ogleda in razmisleka. Ker je pomemben kontekst – priporočam ogled celotne oddaje, ker tole je res #epic.

Jaz bom glasoval 3xZA – tudi za zakon o vladi. Iz preprostega razloga – naj si sami določijo kaj potrebujejo, da bodo lahko funkcionirali. To, da se v zadnjem dnevu malce več govori o tem zakonu, ker je nekdo nekaj objavil na facebooku je super in prav. Ampak o tem bi se lahko pozanimali že pred časom. Spodaj je precej laična razlaga za vse tiste, ki vas zanima več o zakonu in spremembah.