shizofrenost shizofrenost

Shizofrenost desnice / podpirajo Izrael in glasujejo za evrovizijsko popevko

Kaj je to shizofrenost? Situacija, v kateri se je znašla desnica v Sloveniji. Da podpirajo Izrael, bi nekako še lahko akceptiral, čeprav glede na zgodovino in vse dogodke okoli tega precej težko. Ampak to, da oddajajo glasove za evrovizijsko popevko, sploh ljudje, ki ne plačujejo RTV naročnine in tako sofinancirajo RTV in podpirajo prireditev, ki je v bistvu LGBTQ parada, to mi je fascinantno. Pohvalno, v bistvu. Tudi desnica ni več desnica, očitno.

Zadnji meseci so za desnico precej čudni. Najprej so začeli podpirati Izrael in ga braniti. Očitno so se oddaljili od dogodkov 2. svetovne vojne ali pa preprosto ne razumejo tega. Da sedaj genocid izvajajo tisti, ki so bili deležni genocida, in da jih nekdo, ki je na desnem polu, podpira. Precej shizofreno. Ampak vseeno ne tako, kot je pa dogajanje okoli Evrovizije.

Desnica ni zagovornik LGBTQja. Ampak očitno smo do sedaj živeli v zmoti. Očitno so se odločili, da pridejo iz omar in da pokažejo svojo pravo nrav. Da pokažejo, da v bistvu vsi gledajo Evrovizijo in da jim ni škoda denarja za oddajo glasov za tekmovalce na Evroviziji. Kot vse kaže, jim je blizu binarnost in vse ostalo, kar pride zraven s to popevko.

Priznam, presenečajo me. Ko jim je škoda denarja za RTV naročnino, ampak jim ni škoda denarja za glasovanje za evrovizijsko popevko, čeprav gre denar v isto blagajno – potem se človek lahko samo vpraša, kaj hudiča se dogaja z njimi. Ta dualnost, v kateri so se znašli, je verjetno precej problematična za marsikoga in ne ve, kako se odločiti.

Na srečo imajo v stranki dober stroj, ki jim pove, kako morajo razmišljati in kaj morajo storiti oz. kako morajo glasovati. Sicer bi bili še bolj zmedeni in shizofreni. In zaprmej so glasovali tudi za Švico, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja