batman batman

Bog je nad ustavo / zakaj ne bi bil raje Peter Pan ali Batman?

Zadnje čase sem večkrat na x-u prebral, da je bog nad ustavo. Ne vem, od kje jim ta ideja, ampak očitno živimo v različnih svetovih. Za poslanko Ivo Dimic iz NSija je Biblija, knjiga vseh vseh knjig, nad ustavo. Torej mora biti nekaj na tem, da ti ljudje dejansko verjamejo v to in ne gre zgolj za “lapsuse”. Ampak če smo že pri tem – zakaj potem ni Peter Pan nad ustavo? Ali pa Batman? Janez zaprmej je, kajne?

To, da nekaterim ni jasno, kaj je ustava, je jasno že dolgo časa. Še tisti, ki so vodili državo v času Covid-19, niso razumeli ustave in ustavnih pravic državljanov. Kljub temu, da so nam kršili naše ustavne pravice, se ni zgodilo nič. Nihče ni odgovarjal za nič in nihče ni bil kaznovan za vso sranje, ki smo ga morali državljani preživljati v tem času.

Kako bi lahko pričakoval, da bodo podporniki taistih ljudi, ki so nas takrat zapiral znotraj meja občin in kaznovali za vse, kar se ni skladalo z njihovimi pričakovanji, mislili drugače.

Bog je dejansko za njih nad ustavo. Verjetno tudi Janez, ampak tega vsaj ne upajo javno napisati. Zaenkrat. Če bo šlo s takšnim tempom naprej, potem bo kmalu tudi to prišlo na vrsto. Ker pri njih se te stvari odvijajo zelo hitro. In laž kmalu za njih postane resnica. Dejansko živimo v precej shizofrenem svetu, ko se vsak dan sprašujem, če je to res svet, v katerem si želim živeti in v katerem je prijetno bivati.

Bog je mrtev, je rekel Friedrich Nietzsche. In zakaj bi torej on bil nad ustavo. Zakaj ne bi bil Peter Pan? Pepelka. Ali pa Batman. Saj gre za precej podobno zadevo, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja