Vatikan Vatikan

Škof Saje o pripravah na uzakonitev samomora s pomočjo in evtanazije pri vstajenjski sveti maši na Veliko noč

Če neverniki komentiramo karkoli glede vere in zastavljamo vprašanja, ki se nam zastavljajo okoli nelogičnosti le te, je odgovor vernikov preprost – neverniki tega ne smemo komentirati, ker ne razumemo. Potem imamo na drugi strani RKC in škofje komentirajo povsem posvetna vprašanja, ki niso stvar RKC. Škof Saje se je dotaknil “priprav na uzakonitev samomora s pomočjo in evtanazije” pri vstajenjski sveti maši na Veliko noč.

V Sloveniji imamo shizofrenijo. Neverniki smo lahko tiho in “bog ne daj,” da imamo svoje mnenje o veri. Ker je ne razumemo, ker nismo posvečeni, ker nam ni nič jasno, je ne smemo komentirati. Pač je treba vzeti stvari “zdravo za gotovo” in o njih se ne razpravlja. Ker tako pač je. Jezusovo vstajenje, brezmadežno spočetje in vse ostalo.

Na drugo strani imamo cerkev. Ki lahko pridiga o povsem posvetnih stvareh, ki niso stvar cerkev, ampak so stvar življenja v letu 2024. Ki se vtika v stvari, o katerih naj se odloča vsak posameznik. Splav evtanazija .. Ampak ne, to ni moteče. Moteče je, če se ob praznikih vprašaš o vstajenju. Ali pa, če zapišeš stavek iz Sam doma “filthy animals” in se začne pogrom. Medtem ko lahko verujoči stojijo pred bolnicami s transparenti, da je splav umor.

Si predstavljate, da se neverujoči začnejo zbirati pred cerkvami s transparenti in začnejo opoxarjati na pedofilijo? Ne, si ne. Ampak prvi si lahko privoščijo vse, medtem ko drugi moramo biti tiho. Ker cerkev, pa običaji in vera, .. To je del naše “kulture”. Mogoče so taisti pozabili na poganstvo, ki je dejansko del naše kulture in ne vsiljena vera, ki si vzame možnost vtikanja vseposvod.

In da ne bo kdo rekel, da sem se izmislil zgornjega dela, ki ga je izrekel Saje, da je življenje božji dar, …

Velika noč je praznik pravega in resničnega življenja. Spodbuja nas, da ob izstopu iz objema smrti, ki nam ga zagotavlja Gospodovo vstajenje, v svojem okolju pospešujemo kulturo življenja. Recimo življenju »da«! To je še posebej pomembno, ker so v Sloveniji v teku priprave na uzakonitev samomora s pomočjo in evtanazije. Človekovo življenje, za katerega kristjani verujemo, da je Božji dar, ni več nedotakljivo. Predlog zakona z namenom, da ublaži trpljenje redkim posameznikom, prinaša številne nove probleme za širšo družbo in skrite pasti ter na področju varovanja človeškega življenja odpira možnosti za zlorabe.

Jaz podpiram prostovoljno odločitev za končanje življenja in na referendumu bom obkrožil ZA možnost evtanazije. In s tem dal velik NE vsiljevanju, ki se ga gre RKC.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja