Desnica si predstavlja demokracijo po svoje. Za njih velja svoboda govora (čeprav gre v večini primerov za sovražni govor), za vse ostale pač ne velja. Za njih veljajo povsem druga pravila in smešno pri vsem tem je, da jim volivci nasedajo. Modus operandi desnice je, da je potrebno vsakogar, ki razmišlja drugače kot oni – diskreditirati. Da ga je potrebno razčlovečiti in pri tem sodelujejo čisto vsi …

Pred par dnevi je v oddaji Tarča dr. Rihard Knafelj povedal mnenje, ki je pripravila strokovna skupina o spornih ventilatorjih. Že tisti dan je bil deležen najhujših poniževanj, očitkov, predvsem pa diskreditacije. Zelo prozorno in očitno je res nekomu močno stopil na žulj. Vendar je bilo to pričakovano.

Ne bom šel naštevati očitkov, ki motijo volivce desnega pola, ampak ko pade “ukaz”, da je treba nekoga “uničiti”, potem se ne sme zbirati sredstev za to. Še več, dovoljena so vsa sredstva in pri tem bomo orkestrirano sodelovali vsi … Od politikov, lobistov, svetovalcev, do volivcev, ki na koncu opravijo “grdo delo” …

Sedaj se je na Facebooku pojavila še skupina Rihard Knafelj (zahtevamo odstop iz vseh javnih funkcij), kjer so v uvodu zapisali:

Rihard Knafelj ! Zaradi nespoštovanja hipokratove prisege in neetičnosti “neopredeljenega” zdravnika,zahtevamo njegov odstop iz vseh javnih funkcij! Že v uvodu Kodeksa zdravniške etike Slovenskega zdravniškega društva in Zdravniške zbornice Slovenije je navedeno: “ne bom dopuščal nobenih razlik zaradi spola, rase, genetskih dejavnikov, življenjskega sloga, spolne usmerjenosti, vere, nacionalnosti, politične pripadnosti ali socialnega položaja.” Gre tudi za nasprotje z načelom Ženevske deklaracije v današnji obliki, ki služi kot revizija Hipokratove prisege: “Pri izvajanju svoje dolžnosti do bolnika name ne bodo vplivale nobene od naštetih okoliščin: starost, bolezen, nemoč, vera, etnično poreklo, nacionalnost, spol, politična pripadnost, rasa, seksualna usmerjenost, razredna pripadnost ali katerakoli druga osebna okoliščina.”

To ni napisal kar nekdo, ampak nekdo, ki mora reševati kožo ministra Počivalška in podjetja, ki je sodelovalo pri tem poslu. Očitno nekdo, ki je plačan za to, da profesionalno rešuje takšne situacije in da poskuša spinati zgodbe.

Na srečo ima skupina manj kot 100 privržencev in je kot takšna povsem nepomembna. Ampak sem prepričan, da bodo danes preko dneva poziv k sodelovanju v skupini objavili desnosučni mediji, prav tako pa nekateri “svetovalci”, ki bodo poskušali anulirati nastalo škodo ..

Pred časom je bil tarča pogroma desnice Čeferin, potem Zgaga, sledil je Gale, Knafelj, tudi Marin Medak … Jutri boš ti ali jaz … 

Modus operandi desnice Facebook skupina Rihard Knafelj zahtevamo odstop iz vseh javnih funkcij
Modus operandi desnice Facebook skupina Rihard Knafelj zahtevamo odstop iz vseh javnih funkcij