Anabela Ron Majda Strmol Anabela Ron Majda Strmol

Anabela Ron, Majda Strmol / dva fake profila desnice za cyber vojskovanje in ustvarjanje agende

Kaj imata skupnega Anabela Ron in Majda Strmol? Osebi ne obstajata, imata pa profile na družbenih omrežjih, ki pridejo prav desnici za cyber vojskovanje, da se lahko sklicujejo na njih, da lahko komunicirajo z njimi in da lahko z njihovimi izjavami kažejo s prstom, da na družbenih omrežjih grozijo Janezu Janši s smrtjo.

To, da je na tviterju vrsta trolov s Trstenjakove je vsem jasno. Desnosučni politiki in desnosučni lobisti so nadnavdušeni, ko dobijo številke “lajke” od oseb, ki so pred par dnevi odprli svoje tviter profile in imajo v povprečju par sledilcev. Imajo občutek, da so oni “carji” in da njihovo mnenje šteje. S temi “lajki” je podobno kot z denarjem pri monopolyu – vreden ni nič.

Očitno so na desnici ugotovili, da je super imeti za cyber vojskovanje vojsko trolov. Takih, ki ponižujejo, lažejo, potvarjajo. Svoboda govora rečejo temu na desnici. Taktika, ki uspeva Trumpu, ki je “uspevala” Vučiću, pri nas pa se je vse skupaj zalomilo, saj nimajo dovolj vojščakov – tisti, ki pa so, so pa precej neuki – ne znajo uporabljati tviterja, po enem tvitu ne zmorejo več, itd …

In kaj imata z vsem tem Anabela Ron in Majda Strmol? Bom najprej začel z Majdo Strmol. Oseba, ki se podpisuje kot univerzitetna diplomirana pravnica … Oseba ne obstaja. Njeno ime in priimek se ne pojavita v Sloveniji. Tudi diplome z njenim imenom in priimkom ni v sistemu Cobiss, pa vendar ji minister Hojs na tviterju odgovarja – ko ga nešteto drugih sprašuje o blokiranju policijske postaje s strani varde, pa je minister tiho. To so te prioritete, ko se minister raje pogovarja s trolom s kleti.

Temu se reče agenda setting – ko trol izpostavi nekaj, kar želiš, da se izpostavi in potem rešuješ in urejaš to.

Majda Strmol
Majda Strmol

Drugi primer je Anabela Ron. Ona ima profil na facebooku. V svojem opisu ima studied at University of Oxford. O lej, dve pravnici očitno. Slovenka? Nimam pojma. Slovenščina ji ne gre od rok. Sliko je pa našla na spletu.

Anabela Ron je bila tista oseba, ki jo je Jože Biščak privlekel na plan, da grozi Janezu Janši in iz tega naredil članek. Ampak je pozabil, da je ona njihova – in da podpira Demokracijo in da se zavzema za stvari, za katere se sicer zavzema desnica.

Očitno je opravila svoje poslanstvo, saj se Janez Janša sedaj sklicuje na to, da mu grozijo s smrtjo.

Svet v katerem živimo je precej čuden. Predvsem pa je poln fake profilov, ki jih upravlja za to “usposobljen” kader. Žalostno je sicer, da lahko funkcionirajo zgolj na ta način, da ustvarjajo fake novice, fake svet in potem se pogovarjajo s temi fake profili in jih obtožujejo. Ja, temu se med drugim reče cyber vojskovanje na katerega je Žan Mahnič zelo ponosen.

Ko se boste naslednjič s kom na družbenih omrežjih zapletli v pogovor – preverite, če ta oseba res obstaja, ali pa je samo trol s Trstenjakove kleti, ki opravlja svoje poslanstvo – žali, laže, predvsem pa ustvarja agendo.

Anabela Ron Majda Strmol
Anabela Ron Majda Strmol