Včeraj zvečer sem dobil deja vu na čase korona krize v Sloveniji. Tanja Fajon je istočasno “gostovala” na nacionalki in POP Tvju. Damage control je bil na nivoju otroške pravljice in tako prozoren, da mu verjetno ni nihče nasedel. Njen nastop, tako porazen in tako na las podoben tistemu, ko je Zdravko Počivalšek v oddaji do nezavesti ponavljal “ljudje so umirali” le s to razliko, da je Fajno uporabljala besedni zvezi “bianco zaupanj” in “objektivna odgovornost”. Ne bi se čudil, če bi za tem res žalostnim poskusom spina stala ista oseba.

To, da se SD utaplja v žlici vode, je vsakomur jasno. Glede na to, da se približujejo EU volitve, je tole za njih zelo slaba popotnica in sedaj so se odločili, da gredo v ofenzivo. Proti svoji ministrici. Redko vidiš kaj takšnega, saj ponavadi si med seboj ščitijo hrbet.

Ampak v tem primeru ne, ker očitno je preveč okostnjakov, ki bodo padli iz omar, predvsem pa se počasi razkriva modus operandi stranke SD. Spomnimo se samo primera TEŠ6 in kdo je bil takrat “na istem bregu”? Da prav imate, SD je bila v spregi z SDS. Ker se v prihodnosti pripravlja tudi projekt JEK2, je to seveda zlata jama za vse udeležene, ki želijo svoj ogromen kos pogače, ki jo bomo plačali davkoplačevalci.

Ampak nazaj k včerajšnjemu nastopu Tanje Fajon, istočasno na RTV Slovenija in POP Tv. Do potankosti enaki odgovori. Do potankosti enako izogibanje odgovorom na vprašanja, ki sta ju voditelja zastavila. Vse to zgolj z eno agendo – da se “umiri škodo,” ki je sedaj padla na stranko SD. Na žalost povsem prozorno in močno dvomim, da je kdorkoli nasedel tej retoriki.

Ampak očitno je SDju bolj pomembno, da se “znebijo” ministrice, ki so ji očitno postale stvari jasne, kot pa da se razjasni situacija. To, da je Tanja Fajon na koncu pogovora celo “žugala” z možnostjo izstopa iz koalicije, verjetno pove vse o tem, kaj vse se skriva za tem. Očitno je toliko dreka in bo precej ljudi precej umazanih, da je potrebno poskusiti z vsemi možnimi pritiski povsod, kjer se da.

No, po Počivalšku takšnim floskulam ne verjamejo več Slovenci. Očitno smo se nekaj naučili in še en takšen nastop Tanje Fajon in bo SD samo še dve mrtvi črki na papirju.