sd s sd s

Bo Han izvedel Počivalška, če postane predsednik SD?

Danes bo v Ljubljani potekal kongres SD, kjer bo stranka dobila novega predsednika. Zagotovo ne bodo dobili predsednice. Do pred par dnevi so se omenjala tri imena, ki so se potegovala za to funkcijo: župan Ajdovščine Tadej Beočanin, vodja poslanske skupine Jani Prednik in evroposlanec Milan Brglez. Kot strela z jasnega pa se je začelo pojavljati tudi ime Matjaža Hana, sicer ministra, ki naj bi se za to odločil po številnih SMSih podpornikov. Bo Han izvedel Počivalška, če postane predsednik SD? 

Stranka SD je potopljena. To je jasno vsakomur. Toliko dreka, kot je priplavali na površje v zadnjih mesecih, je pač ogledalo njihovega delovanja. Stranka, ki je bila nekoč sinonim za zaupanja vredno stranko, je z menjavo kadrov potonila. Namesto da bi se ukvarjali z vzpostavitvijo ugleda, so se določeni ljudje raje ukvarjali z zakulisnimi igrami in polnjenjem žepov. Posledično se to pozna tudi na rejtingih te stranke, ki so vse prej kot dobri.

Če zaupaš vodenje stranke ljudem, ki imajo svoje interese, potem se ti zgodi to, kar se dogaja stranki v zadnjih časih. Ko se gre strankarskim veljakom samo še za pozicije in funkcije in pozabijo na svoj prvobitnost, potem jim ljudstvo pokaže svoje nezaupanje.

Ko se je začelo govoriti o volitvah za novega predsednika SD, sem imel kanček upanja, da lahko Milan Brglez kot kandidat še karkoli spremeni. Ko se je pred par dnevi pojavilo ime Matjaža Hana za novega predsednika – in niti pod razno ne dvomim, da bi se on odločil za to potezo, če ne bi imel predsedniškega mesta rezerviranega vnaprej, pa je upanje umrlo. In niti najmanj ne dvomim, da bo Han izvedel Počivalška in pokazal, da v bistvu ni velike razlike med Sd in SdS. Ne samo v imenu, ampak tudi v delovanju.

In tako bo stranka Sd pogorela tako na evropskih volitvah kot tudi na državnozborskih. Ampak do takrat bodo pa poskrbeli zase in za svoje “pufe,” ki jih je že preko 2 milijona eurov. Ne razumem, kako ima lahko politična stranka takšne dolgove, ko pa v končni fazi niso pridobitveno podjetje in njihovi prihodki so podobni prihodkom samostojnega podjetnika. In samostojni podjetnik ne dobi kredita!

Zbogom in hvala za vse ribe Sd!

  1. Ma, Fajonka je dobro zaključila, kar je Barbika začel. SDja ni več, je samo še SK(šeftarska)D. Nikol ni imela karizme, in nikogar ne preseneča, da tudi nima jajc. Čeprav, tako odkrito biti vesel, ko zmaga kandidat brez programa, za to jih pa že mora imeti? Janez Ivan sigurno praznuje, vse bolj mu je na dosegu rok nov, četrti mandat. Uboga Slovenija, ribe nam smrdijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja