Včerajšnji protest SdSovcev pred parlamentom je prenašala nacionalna televizija. Rupar je na shodu omenjal številko 28.000 udeležencev. Spodnja fotografija prikaže kako kaj pomeni “28.000 SdS protestnikov”. V Planici je po Ruparjevem štetju vsak dan vsaj 90.000 obiskovalcev, kajne?

Spodnja fotografije prikaže kako dobro so postavili udeležence protesta. Zadaj jih je precej, da na kamerah, ki “švenkajo” v daljavo izgleda kot nepregledna množica. Tudi okoli odra so jurišniki z zastavami, ki dajejo občutek, da je neskončno število protestnikov.

Ampak pogled z višine pokaže realnost. Niti 2000  udeležencev protesta se ni včeraj zbralo v Ljubljani. Ampak, če pravilno postaviš ljudi, potem to zgleda kot zelo dobro obiskan protest.

Nova24 bi takšno število petkovih kolesarskih protestnikov verjetno ocenila na nekje 500. Ker gre za Ruparja, pa bo verjetno številka okoli 30.000.

Zakaj bi popuščali. Zakaj ne napišejo, da se je zbralo 3.000.000 Slovencev na protestu! In da je jasno, da nihče ne podpira več Goloba, ampak si vsi želijo Janeza, ki je kriv za nizke plače – zaradi ZUJFa, ampak očitno se ljudje, ki “protestirajo” ne zavedajo tega.

p.s.: nisem avtor fotografije, ampak mi jo je nekdo poslal na tviterju!

rupar shod sds
rupar shod sds