Kako veš, da se bližajo volitve? Ko stranke na ablasti želijo sprejemati zakone, ki jih bo morala uresničiti naslednja vlada, čeprav se zavedajo, da je blagajna prazna in da bo te obljube nemogoče izpolniti. Ampak, ker ne bodo oni več na oblasti, to ne bo njihov problem in bodo lahko iz opozicije napadali koalicijo kot smo sicer že navajeni. Ampak pri NSi gredo v svojem boju še korak dlje – zavajajo pri komunikaciji zakona o dohodnini z grafi.

Poglejte si spodnji graf – trenutna plača je 750 evrov, po njihovem bi bila plača 800, če bi sprejeli zakon, ki ga želijo pred koncem mandata spraviti skozi. Poglejte si sedaj še kako so pripravili ta graf.

Vsakomur je verjetno jasno, da ne gre za “napako”, ampak gre za načrto zavajanje. Vzameš rdečo barvo, vzameš številke in narediš graf, ki sicer nima veze z ničemer, ampak za zavajanje je odlično izhodišče. Vsak, ki je kdaj v življenju že videl graf, mu je jasno, da nekaj ni ok z njim. Ampak za NSijevce pač je.

Kako bi moral izgledati ta graf je razvidno iz spodnjega tvita. Ampak takšen graf ne bi imel tako “zastraševalnega” učinka, kajne? In seveda je NSijevcem vse odpuščeno – tudi zavajanje pri komunikaciji, ki se ga poslužujejo.