Implozíja, tudi implózija -e ž (ȋ; ọ́): fiz. hitro porušenje votlega telesa zaradi premočnega zunanjega pritiska (vir). Implozija je beseda, ki opiše natanko to, kar se sedaj dogaja stranki SD. Votlo telo, ki se bo zrušilo samo vase, zaradi zunanjega pritiska, ki so si ga ustvarili sami. Ko so poskušali biti papeški bolj od papeža, pri tem pa pozabili, da so njihove roke polne marmelade in da je javnost spregledala kot Esmeralda.

Ironija celotne zgodbe okoli SD v zadnjem času je, da drek priplava na površje. Tudi SDju se sedaj godi to. Ampak očitno je tega dreka toliko, da so bili pripravljeni žrtvovati “kmeta,” da se ne bi “kraljica” utopila v dreku. No, kmet je pokazal, da se ne bo predal, in kljub ponudbam, ki bi jih sicer kmet po logiki moral sprejeti, jih je zavrnil. In s tem se je začela zgodba brez srečnega konca, vendar po 30 letih in po vsem maslu, ki ga imajo za ušesi, se je očitno začel začetek konca.

Kdor malce bolj spremlja politiko, se zaveda, da nobena politična stranka ni povsem imuna za takšne in drugačne pritiske lobijev oz. za projekte, pri katerih si lahko še sami malce omastijo prste. V zgodovini Slovenije je bilo takšnih primerov že n, vendar nikoli nismo dočakali konca. Zakaj? Ker akterjem ni bilo v interesu.

Se spomnite, kolikokrat smo slišali zgodbe o “pritiskih iz ozadja”? O “stricih iz ozadja”? In potem so taisti ljudje, ki so govorili o tem, kar naenkrat prenehali govoriti o tem in živeli svoje življenje mirno naprej.

Tudi zadnja zgodba okoli nakupa nepremičnine na Litijski bi šla v isto smer in verjetno bi se zgodilo enako, če se ena oseba ne bi odločila, da se bo postavila po boku tem “strujam” in tako tvegala ogromno sranja, ki bo letelo z vseh koncev in bo precej zaznamovalo njeno življenje. Ampak odločila se je, da bo naredila konec, in sedaj se tisti, ki so na drugi strani, z vsemi topovi trudijo, da bi jo spravili na kolena. Na srečo se ne da. In na srečo ni podlegla vsem pritiskom in ponudbam. Še več, v bistvu se je odločila, da bo javnosti posredovala podatke, ki so sicer javnega značaja, o vsem dogajanju. Pri tem se seveda zaveda lastne odgovornosti in s tem je odbila edino orožje stranke SD, ki ga je imela proti njej – objektivno odgovornost.

Ljudje, ki so svetovali SDju v tej zgodbi, so storili toliko neumnosti, da to boli. Boli mene kot nekoga, ki bo dejansko moral plačati te račune za zapitke, ki prihajajo na dan. In posledično je prav, da se do konca razčisti ta zgodba – če bo to na interpelaciji, potem naj bo to tako, saj bomo državljani končno izvedeli, kako potekajo bitke v zakulisju šova, ki nam ga vsakodnevno servirajo politiki.

In še ena stvar je pomembna pri vsem tem. Ta, s katero sem začel vse skupaj. Stranka SD je implodirala “sama vase”. Na naslednjih volitvah bodo samo še mrtva črka na papirju in dlje časa kot se bo tole vse skupaj vleklo, bolj smešen bo rezultat na volitvah. Pa saj je vsakomur jasno, da ljudje, ki gredo v politiko, ne gredo tja zaradi samaritanstva, kajne?

Če bi bil poslanec SD, bi sedaj bila izredno dobra priložnist, da zamenjam ekipo in tako pokažem, da mi ni vseeno za to, kar se dogaja v Sloveniji in v kar je par ljudi iz stranke SD pripeljalo samo stranko. Tole je žalostno in predvsem nedostojno do vseh tistih, ki pa svoje delo opravljajo moralno.

Aja, še vprašanje. Je Fajon že odstopila? Je odslovila Žibreta? In zakaj še ne? Kaj se vse še skriva v omari …