To, da Uroš Slak ne prenese stranke Levica je jasno kot beli dan. Po drugi strani pa je to tudi precej smešno, saj naj bi Uroš Slak opravljal vlogo novinarja, kar pomeni, da so enaki vatli za vse, ki jih gosti v studiju. Ampak ne, ni tako. Ko je v studiju predstavnik Levice potem Uroš pozabi na novinarske standarde.

Pred dnevi je bil Luka Mesec gost oddaje Ena na ena, ki jo vodi Uroša Slaka. Vprašanja, ki mu jih je zastavljal so bila milo rečeno smešna. Ampak najboljše od vseh je bilo vprašanje o Opatiji, kjer je bil Luka Mesec na dopustu. To je destinacija, ki je za Uroša Slaka “prestižna”.

Razumem. Pač je Uroš Slak človek, ki ni navdušen nad Levico. Vprašanja, ki jih zastavlja predstavnikom Levice so precej čudna in novinar bi lahko postavljal vprašanja, ki imajo svoj smisel, predvsem pa ne bi tako jasno izkazoval svojega negativnega pogleda na to stranko. Zanj je pač očitno edina stranka NSi, ki jo je tako močno rinil v sedanjo koalicijo, da je bilo vse skupaj po volitvah že neprebavljivo. Ja, interesi so pač nekaj na kar ne smemo pozabiti, kajne?

Aja. Nisem član stranke Levica, niti nisem njihov simpatizer. Zgolj kot gledalec opazujem to kar počne Uroš Slak vedno znova in znova in se čudim, da mu ni nihče še tega očital jasno in glasno.

Včeraj je bilo “soočenje” predsedniških kandidatov – Milana Brgleza in Mihe Kordiša. Oddajo je seveda vodil Uroš Slak. No, ni šlo za soočenje teh dveh kandidatov, ampak za soočenje Uroš Slak vs Miha Kordiš, ki pa me je presenetil, saj je imel zanimive odgovore in se ni pustil “sprovocirati” Slaku, ki si je očitno tega želel.

Od novinarja, ki vodi takšno soočenje bi pričakoval enake vatle za oba kandidata – ne pa, da je enega “napadal”, z drugim pa se je pogovarjal normalno in spoštljivo. Na trenutke sem se čudil Mihi, da je tako stoično to prenašal, saj bi pričakoval kakšno reakcijo ali pa kakšno “intervencijo”. Ampak očitno se je Miha pripravil na to oddajo in je lepo odbijal vse Slakove smešne poskuse “žaljenja” nekoga, ki pač razmišlja drugače kot pa voditelj.

Verjetno nisem edini, ki ga moti takšno navijaštvo, ki se ga gre Slak in bi bilo smiselno, da so standardi za vse enaki! Se motim?

Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip