Uroš Slak in Bojan Traven sta po mnenju Jožeta Možine, ki je vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenije, med najboljšimi raziskovalnimi novinarji v Sloveniji (na Valu202 je bila ta izjava). In zatorej si zaslužita priložnost, da se potem ko je bil en “odstranjen” iz komercialnega Kanala A in drugi ga je pri tem podpiral, da se dokažeta na nacionalni televiziji, ki noče razkriti kakšni bodo njuni honorarji.

Če se spomnimo. Uroš Slak je vodil oddajo Trenja, ko so jo ukinili, je prevzel vodenje oddaje Svet na Kanalu A, ki ga je urednikoval Bojan Traven.
Oba sta svojo kariero sicer začela na nacionalki, vendar sta kaj kmalu ugotovila, da bo kje drugje več denarja.


In ker Jože Možina trdi, da je bila ta poteza pričakovana, ker “bogatijo” kader, kot so obljubili, se mi postavlja vprašanje, če se bo sedaj začelo s komercializiranostjo RTV Slovenija? Oz. če se bo spremenilo poročanje o dogodkih, ki smo ga bili navajeni v oddaji Svet na Kanalu A, ali pa prekinjanje sogovornikov v oddaji Trenja.

No, vsekakor pa bi bilo pošteno do nas, ki financiramo to zabavo na nacionalki, da izvemo koliko so vredni “raziskovalni” novinarji v Sloveniji in koliko denarja dobijo za to na mesec. Verjetno bo jutri romala ena elektronska pošta k varuhinji pravi gledalcev Miši Molk.

5 Responses to WTF – Uroš Slak in Bojan Traven nazaj na RTV Slovenija??

 1. Pris pravi:

  Hehe, to sem napovedal že ob Travnovi odstavitvi (pa ne samo jaz!) ;)

 2. smoger pravi:

  OMG
  Še en razlog več, da ne gledam informativnih oddaj nacionalke.

 3. Rado pravi:

  Od Janše dalje se je RTV Ljubljana nedvomno desno ideološko okrepila. Zdaj pod Pahorjem pa bo dodala še senzacionalistično noto.
  O ljubi bog, senzacionalizem desnega tipa. Ali je sploh lahko še huje?

 4. Proofreader pravi:

  Na PRO PLUS-u se že veselijo, ker bo prihodnje leto Viktorja namesto Odmevov dobila oddaja 24ur zvečer.

 5. markopigac pravi:

  RTV SLO je ze davno komercialna postaja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.