Dominika Švarc Pipan je včeraj strokovno argumentirano, predvsem pa brez floskul, pokazala, kaj vse se je dogajalo v ozadju zgodbe o nakupu stavbe na Litijski. In priznala n-krat svojo objektivno odgovornost, dasiravno v SDju, ki jih očitno od SDSa loči samo ena črka, sicer pa je modus operandi enak, niti ne vedo, kaj to povedo. Včerajšnji nastop ministrice v Tarči in tudi kasneje na POP Tv je bil šolski primer, kako deklasiraš vse ostale prisotne in kako jih povoziš z največjim možnim valjarjem. Jaz sem na njeni strani!

Svinjarija okoli Litijske je očitno ogromna. Po včerajšnji oddaji Tarča bi pričakoval, da se Tanja Fajon in celotna stranka SD poslovi s političnega parketa, predvsem pa, da se opraviči Dominiki Švarc Pipan.

To, da so štirje akterji zgodbe slučajno “zamenjali” svoj telefon v času, ko je afera prišla na dan, je zgolj en indic, ki pokaže, da so se ustrašili forenzične preiskave telefonov in so le ti postali “burner phonei”. Pa ne bom šel v detajle, ampak kje je dim, je tudi ogenj. In očitno je v SDju veliko dima in sedaj tudi ogromno ognja in s tem se odpira povsem novo poglavje te stranke, ki bo odšla na smetišče zgodovine.

To, da so se z vsemi topovi spravili na ministrico, je zgolj dokaz, da je bila Dominika Švarc Pipan kolateralna škoda, predvsem pa žrtveno jagnje umazanih spletk, ki se jih gredo določeni politiki. To, da so brez takta in da jih ni sram, ko jih dobijo s prsti v marmeladi in imajo marmelado okoli ust, pa je dokaz, da imajo občutek, da so nedotakljivi.

Ampak tokrat so naleteli na napačno osebo. Kljub vsej gonji in kljub vsemu dreku, ki so ga prelili na ministrico, je tale situacija precej zanimiva. Namreč, dokazalo se je, da je Tanja Fajon zavajala in predvsem poskušala sanirati škodo, in seveda ji to niti pod razno ni uspelo. In to, da ona poziva ministrico k odstopu, je vrh ledene gore, zaradi katere bi moral premier zahtevati odstop Tanje Fajon. Ker je želela drek SDja pomesti pod preprogo.

Kot sem že zgoraj napisal. Sem na strani Dominike Švarc, Pipan. In ji zaupam veliko bolj kot ostalim SDjevcem, ki so zgolj kruhoborci in ki se gredo pritlehne igrice že pred zgodbo TEŠ6 in tudi po tem. Ni slučajno, da se sedaj branijo z vsemi sredstvi, saj se zavedajo, da je škoda, ki so si jo sami zakuhali zaradi pohlepa, enormna in jim volivci ne bodo več zaupali.

Dominika Švarc Pipan je dejansko novi Ivan Gale. Saj se še spomnite, kajne? In samo tokrat je namesto SDSa – SD.