Med prazniki zaustavljen plačilni promet / dobrodošli v svetu digitalizacije

Ko sem nazadnje pogledal na koledar, sem videl številko 2024. Ko se približujejo prazniki in banke opozarjajo na zaustavljen plačilni promet, dobim občutek, da živimo nekje v letu 1924. V času dimnih signalov in golobov in zamaščenih knjig s podatki o transakcijah. Dobrodošli v svetu digitalizacije in v čudovitih rešitvah evropskega bančnega sistema Target, ki danes in na velikonočni ponedeljek ne bo deloval.

Danes, v petek, bo tako možna zgolj izvedba internih plačil znotraj posamezne banke, trajniki pa bodo namesto danes in v ponedeljek poravnani v torek, 2. aprila.

Očitno digitalizacijo ljudje dojemamo precej različno. No, saj razumem. Tudi računalniki in strežniki si morajo malce spočiti pojesti šunko in velikonočni pirh, da bodo polni energije in optimizma zrli skupaj z nami v prihodnost.

Kot uporabnika bančnih storitev pa me takšne zaustavitve plačilnega sistema precej motijo. Ker jaz vseeno pričakujem, da bo online banka delovala 24/7, kot oglašujejo in promovirajo. Ampak to so že povsem nepomembni in pikolovski detajli, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja