Screenshot Screenshot

Trije mladci ukradli vozilo, kamera v avtu je snemala njihovo kršenje prometnih predpisov in pogovor med njimi

Včerajšnja novica na Pop Tvju, da so za Bežigradom trije mladci ukradli avto, se odpravili z njim na “pohod” po Ljubljani, pri tem kršili cestno prometne predpise, se zaletavali in sesuto vozilo parkirali nazaj na parkirno mesto, se mi ni zdela nič posebnega. Pa vendar je bila. Namreč, ti trije mladci se niso zavedali, da je v vozilu kamera in da snema vse dogajanje na cesti in tudi njihov pogovor. Hilarično. Na srečo ni bil nihče poškodovan na njihovem pohodu.

Sodobna tehnologija omogoča marsikaj. Tudi snemanje vožnje in pogovor v vozilu. Ampak očitno tega trije mladci, ki so se odločili, da ukradejo vozilo in gredo z njim na vožnjo po Ljubljani, vmes pa se zaletavajo v betonske ograde, vozijo po kolesarski poti, poškodujejo otroško igrišče in na koncu razbito vozilo parkirajo na parkirišče, niso zavedali.

Posnetek je precej hilaričen, še posebej del, kjer omenjajo, da jih ne smejo dobit policaji. No, niso jih dobili. Je pa lastnik vozila, na katerem je bilo za 40k evrov škode, predal posnetek policiji in tudi Pop Tvju in verjetno se sedaj ti trije pogumni mladci tresejo, kdaj jim bo na zvonec pozvonila policija.

Sodobna vozila imajo veliko tehnike v vozilih. Časi Yugotov so minili in to, da ima vozilo kamero, ni nič nenavadnega. Marsikatero vozilo ima tudi zunanje kamere, da se lahko preveri, če je nekdo poškodoval avto, kdaj in kdo ga je. Omenjeno vozilo je imel “dashcam” in posnetki objestnosti treh mladcev so dokaz, da smo precej v riti. Ampak to so ti “sončki,” ki niso nikoli nič krivi.

Očitno ni nihče od njih niti razumel, ko je kamera “sporočila,” da se vse skupaj snema, in je to razvidno tudi iz samega posnetka. Ja, včasih moraš biti vsaj malce inteligentno bitje, ko se lotiš takšnega podviga. Še posebej, če se lotiš tega na parkirišču, ki je varovano s kamero. To, da pripelješ nazaj razbito vozilo in ga parkiraš na isto mesto, kot je bilo – no, ne splača se sploh izgubljati besed. Očitno živijo v svetu igric. Stik z realnostjo bo precej hujši.

Ampak zagotovo bo težava v tem, da je bila vožnja snemana in da tega ti fantje niso vedeli, kajne?

Posnetek je na voljo tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja