had blog roni kordis had blog roni kordis

Kolone na avtocestah

Pocitnice in seveda cas odhoda na morje. Kolone turistov vstopajo v Slovenijo in ze na meji se navajajo na cakanje. Za prestop meje cakajo v 15 kilometrskih kolonah. Potem, ko jim uspe priti v Slovenijo, pa se zacne kalvarija. Gneca pred cestninskimi postajami in cakanje do pol ure so stalnica.

Slovenske avtoceste se popravljajo ravno v tem casu, tako da je omejena hitrost voznje, zozitve so povsod. In potem spet cakanje pred cestninsko postajo. Tujci, ki v vroci plocevini, po ze kar nekaj urah voznje, preckajo Slovenijo so razocarani. Nikjer nikogar, da bi jim ponudil vsaj plastenko vode in jih vsaj malce osvezil. Ljudje, ki v avtomobilih nimajo klima naprav, se dobesedno cvrejo v guzvi. In kaj naredi DARS. Nic. Lepo pobira cestnine in si mane roke od izkupicka. Tujci bodo verjetno drugic premislili, ce bodo preckali Slovenijo za dostop do hrvaskega morja in nam ne bo ostala niti njihova cestnina. Veliko lepsa in bolj galantna resitev bi bila uvedba vinjet, ki bi se prodajale na meji in tudi zasluzek bi bil precej vecji in jeza turistov precej manjsa. Mogoce bi se nasel kak turist ki bi zavil iz avtoceste in si ogledal kaksno naso znamenitost in kaj prigriznil. Ko moras v koloni cakati, pa si samo zelis, da gres cimprej iz Slovenije!

  1. To se pa cisto strinjam glede Vinjet za tujce. Nam pa če že morajo računati, naj nam prištejejo k davku, za kateregan nas tako ali tako opljačkajo vsak mesec.

  2. pri svetem roku so bile kolone dolge 15 km, takšnih kolon pa pri nas ne boš videl. v tujini (francija, italija, nemčija) dosegajo tudi po nekaj deset km – pri mestrah pred benetkami so nekaj km stalnica vsak dan. zmeraj obstaja alternativa, ena izmed njih je tudi, da se sloveniji povsem ogne, če drugje ne poznajo kolon. še posebej dobro bi bilo, da bi to tehniko izbrali tranzitni šleperji, ki razen da zjahajo cesto 1000x hitreje kot osebni avto in pustijo nekaj tisoč tolarjev cestnine s seboj ne prinesejo nič dobrega.
    hvala bogu (včasih pa darsu) za abc, vzporedne ceste, cestne kamere in 080 2244 številko.

  3. Če bi od teh tujecev Slovenija kaj imela, potem bi se sekirala. Tako pa se ne. tudi mi smo vedno čakali pred Milanoc, kadar smo šli v Francijo (to je bilo 4x). Smo že dolgo čakali na cesti pod MontBlancom, pa se nisem nič razburjala. Tudi tam nas niso postregli s plastenko vode.
    Pri nas se pa ti tujci samo razburjajo.

Komentarji so zaprti.