Slovenske avtoceste so precej pogosto “poseljene” s stacionarnimi radarji. V zadnjem času smo bili priča novim posodobitvam, ko so stare zamenjali z nekako drugačnimi škatlami.
Vendar se mi zastavlja vprašanje, ker sem precej veliko na avtocesti in do sedaj še nisem dobil niti ene kazni za prehitro vožnjo, ali ta sistem sploh deluje? Da ne bo pomote, všeč mi je, če so radarji sami sebi namen in če jih davkoplačevalci precej drago plačujemo (prva serija radarjev je stala, če se ne motim, preko 40k€). No, slednje mi ni všeč, ampak boljše to, kot pa da vsak mesec dobim za 200€ kazni.

In sedaj me zanima, draga bralka, dragi bralec, ali si že dobil kazen – fotografijo s hitrostjo in položnico – za prehitro vožnjo mimo stacionarnega radarja? Govoril sem z veliko ljudmi, ki so precej na avtocestah, vendar do sedaj še ni nihče “imel te sreče”. Je pa par kolegov dobilo kazen zaradi prehitre vožnje, ko je ob cesti stal avto z radarjem v njem – to je druga kategorija kot pa stacionarni radarji.

Mogoče razbijemo mit o teh radarjih in ugotovimo, da so sami sebi namen, oz. da jih policija sploh ne zna uporabljati? Hmm. Tudi to je možno!