Pojav novega trgovca na domačem tržišču nam je prinesel tudi nove oglase. Tekmovanje za kupce se je začelo. Lidl, Hofer in Tuš so se odločili, da bodo, vsak s svojo oglaševalsko akcijo sporočili Sloveniji, da so ravno oni tisti pri katerih moramo kupovati! Da so najugodnejši, najbolj sveži, najbolj kvalitetni.
Vendar izbira glavnih akterjev oglasov je nekako zgrešena. Tuš predstavlja Teja Stuša, za katero še vedno ne vem, ali je to resnično njen priimek, ali pa samo tako nerazločno izgovori priimek. Najprej sem sicer bil prepričan, da je ona Tea Skuša. Ampak sem se očitno motil!
Lidl predstavlja Zlatko Zahovič, človek ki bi lahko kupil Srečka Katanca in Šmarno Goro skupaj! Glede na to, da so reklame s podnapisi, me že takoj odvrnejo. Ko pa vidim še Zlatka na TV, je pa obvezen preklop programa!
Hofer predstavlja preprosta slovenska družina z eno napako. Da v trgovini nakupijo veliko preveč stvari, kajti so tako poceni pri Hoferju, kar si pač povprečna slovenska družina ne more več privoščiti.
Sicer od vseh teh treh oglasov je daleč najboljši Tušev, kajti tudi njihove trgovine so vsaj podobne trgovinam in ne skladiščem, kjer je vsa roba nametana skupaj.

Dejansko bi pričakoval, pri tako velikih igralcih, da bodo za svoje oglaševalske akcije bolj inovativni in glede na njihove dobičke, da bodo investirali več denarja v bolj kvalitetno zastavljene oglaševalske akcije.

p.s.: zadne čase pogrešam oglase Mercatorja in Spara! Je to nov način, ko z neprisotnostjo pridobivaš kupce?

9 Responses to Lidl, Hofer, Tuš

 1. anže pravi:

  hahaha…….teja Stuša…..ali teja iz tuša :)

 2. E. pravi:

  Teja Stuša je definitivno igralka Barbara Cerar.

 3. had pravi:

  jeap.. to se strinjam.. ampak tako nerazlocno pove, da ne vem.. a je tea, ali teja, a je iz tusa ali stusa, ali pa celo z tusa :)

 4. Meni se pa ravno Tuševa reklama zdi največji kiks. Preprosto zato, ker kot homo-potrošnikus ne verjamem Teji Stuša.Jasno, ker to ni Teja, ampak Barbara Cerar. Če pa bi to reklamirala prava Teja iz Tuša, pa čeprav se ne piše Stuša, pa bi bila zadeva drugačna, malo bolj verodostojna.

  Glede Hoferja se strinjam s tabo. To pomeni, da če je poceni, kupim vse in še več, pa magari vržem stran? BTW: to me spomni na tistega Bučkota iz Tuša, ki mu padajo čevapi po tleh, pa kaj potem, “če je pa pucen’?”.

  Lidl in Zlatko, he he. Jaz programa ne menjam, kajti tista faca, ki jo pokne ob izreku “kdor zna, zna”, je priceless, mi odtehta smeha za 2 MASHa.

 5. marjan pravi:

  Zmagovalec je zaho: Vsi za enega, eden za vse.
  Tapravi za tak slogan!

 6. valentina pravi:

  preveč trgovin je na mestu enm ha ha ha

 7. potrošnik pravi:

  Ocena 10!: Tuš z legendarno Tejo Stuša (cela slovenija se pogovarja o tem, a je “z Tuša” ali se piše Stuša !?!?) -> To definitivno pali, pa naj bo še tako neumno !!! A se ne vprašate, če so morda nekatere reklame nalašč neumne, samo da pritegnejo pozornost ? (npr.. Calgon)

  Ocena 9: Lidl: Zaho je zadetek v polno, Lidl se je odločil za potezo kjer skuša vbuditi zanimanje ljudi z pojavo nekoga nekje, kjer bi ga najmanj pričakovali. Pač uporablja obratno logiko, ki jo še povdarja z Zahotovimi izjavami o timskem duhu. Prestavljate reklamo za NARAVNI nektar z Mišo Molk. To pri ljudeh vzbuja podobne občutke kot fenomen Fredi Miler. Zahotu se verjetno še sanja ne :)

  Ocena 3: Hofer (ne spomnim se reklame, čeprav sem jo verjetno ze najmanj 10x videl. Očitno je že zato zelo slaba)

 8. david pravi:

  ali še lahko kupim volan za računalnik in x-box do 4.8.2007

 9. Anonimno pravi:

  Moraš biti precej zabit da ti ni jasna besedna igra Tuša z akterko Teja-s-Tuša.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.