had blog roni kordis had blog roni kordis

Hofer

In sem danes dokazal da sem tipicen slovenceljn, ki ga premami ugodna ponudba, ki jo dobi v nabiralnik. Zakaj? Ker sem videl, da bodo danes na otvoritvi v Litiji zelo ugodne cene plazma televizorjev. V bistvu ga ne potrebujeva, ampak za ceno 240k sit, se ga pa splaca kupit, ceprav bi nekaj casa sameval in ne bi bil v uporabi (dokler ne bi naredil nosilcev za na steno). In tako se po celodnevnem potepanju po Ljubljani, btw. na Gospodarske razstaviscu je bila dobrodelna prireditev, ki so jo organizirale zene veleposlanikov v Sloveniji in na njej prodajale razlicne stvari, ki naj bi se povezovale z njihov drzavo. Ah ja, ce verjamemo v pravljice. Italijanke so prodajale proizvode Barille in kravate po 5k sit, ki so v Italiji natanko 20 eurov. Avstrijci so prodajali izdelke, ki jih lahko kupis v vsakem Sparu, s ceno x3. In tako bi lahko nasteval in nasteval. V bistvu nic uporabnega, pa tako sem se veselil, da bom koncno dobil darila za novo leto in te praznike ki pridejo.
Pa nazaj k Hoferju. Ob 17:33 vstopim v trgovino v Litiji, preko ceste je par mesecev stara trgovina Tusa, ki je zalostno samevala in pred njo ni bilo niti enega avta, ki je bila nabito polna. Ljudje z vozicki, majhnimi otroci, stare mame, vsi, so drveli od police do police in metali stvari v vozicke. Ah ja, taksni smo, ce je nekaj poceni :) Zdrvim do televizorjev in na zalost vidim, da plazem ni vec?!? Skok do prodajalke, ki mi prijazno razlozi, da so jih razprodali natanko 5 minut po odprtju prodajalne. No ja, pa ne bom vrgel stran 240k sit, ampak jih bom mogoce porabil za kaksne tople kraje. In potem se sprehod med police. Cene so cenejse kot pri konkurenci, ne veliko, ampak za slovenceljne povsem dovolj, z eno bistveno razliko, ki pa se je ne zavedamo/jo. Na policah, ups, saj ni polic, ni niti enega slovenskega proizvoda! Vse je tuje. Kaj to pomeni? Slovenski pridelovalci so dobili malo, ce so prodajali Mercatorju, ker jih je Jankovic stisnil v kot, ampak pri Hoferju pa ne bodo dobili niti toliko! Se zavedamo Slovenci tega? Ocitno ne! In ko se bodo zacela odpuscanja v zivilski industriji se bomo zaceli sprasevati kako je to mogoce. Res je, tezko je biti konkurencen na taksnem trgu, sploh ce nisi prilagodljiv, ampak bistvo je v nas samih! Namesto da bi kupovali kvalitetno, kupujemo poceni. Primer: kupil sem 100% ananasov sok-0,75l za 250 sit, ampak ta sok je bil povsem brez okusa. Isti Fructalov sok stane sicer 400 sit, ampak vsaj cutis, da je ananas namocil svoje telo vanj! In ja, nabavila sva orhidejo, taksno 1,5m visoka za 2990 sit in pa 6 kozarcev za 2000 sit, ki sva jih prej gledala za ceno 2000 sit za en kos :)

Se veliko vec bi lahko napisal o samem Hoferju, pa priporocam, da si vsak ustvari svoje mnenje, ko ga obisce in ugotovi kam nas to pelje!

Komentarji so zaprti.