Včeraj sem v zapisu o Egoist Magazinu dobil komentar, da v Sloveniji že obstaja podoben internetni magazin – http://www.mamut.si/. V komentarju sem zapisal, da je narejen na isti platformi – Cerosmedia. Vendar sem se motil!
Platforma, na kateri je narejen Mamut, je plod domačega razvoja podjetja mio in se imenuje digilist.
p.s.: na 10. strani, v prispevku o Tomažu Kavčiču, me je snemalec ujel, ko sem fotografiral Rally Hella Saturnus – super special stadion Ilirija

7 Responses to Mamut.si – revija s kosmatimi jajci

 1. Boran pravi:

  Zanimivo kaj se dogaja na slovenskem spletnem prostoru. Dobivamo popolnoma nove spletne medije. Odlično!

  Sicer sem pa preletel obe reviji in moram priznat, da mi Mamut.si deluje precej bolj ceneno in grafično nedodelano kot Egoist. Predvsem mi je njihova lastna produkcija (ki je mimogrede sploh ni tako veliko) “kr neki”. Da ne govorim o slabo posneti t.i. Mamut Bejbi, ki zgleda, kot da je za osmrtnice. Prav tako mi ni všeč ideja, da plačujejo ljudem zato, da delajo norca iz sebe. Kam smo pa prišli?

  Moje življensko načelo je, da stvari raje ne delam sam, če so na koncu slabo narejene. In ravno tukaj se mi zdi, da je precej amaterstva na delu.

  http://www.egoistmagazin.com je sicer še t.i. nulta številka, ima manj lastne produkcije, ampak me vsaj konkretno nasmeji, kar mamutu zaenkrat na žlost še ni uspelo.

 2. Leonida pravi:

  Meni se zdi, da Mamut.si nekak bolj gladko teče. Lahko da so fantje pa naredili najboljšo platformo za to. Nova zgodba o uspehu…

 3. Miran pravi:

  Ma kakorkoli že je, meni je boljse slovenska produkcija kot pa tuja pa kakorkoli je ze narejeno. V bistvu pa sploh ni slabo.

 4. Janek pravi:

  Zdaj ko ste se o tem razpisali sem si tudi sam ogledal obe reviji. Prva mamut se mi zdi res bolj cenena in z nekvalitetno lastno produkcijo. Imajo sicer malo lepšo spletno stran, samo revija pa mi je pa oblikovno manj všeč.

  egoistmagazin.com pa ima sicer malo smešno ime, mi je pa vsebinsko dosti bolj povšeči.

 5. Milan pravi:

  Danes sem naletel na tega mamuta in moram priznati, da je kar nekaj zanmivih prispevkov. Edino kar me moti je, da so nekatere animacije skrite in sem jih odkril šele po drugem listanju.

  Pa upam da bodo obdržli takšen nivo s puncami.

 6. Simeon pravi:

  Mah, revija je brezveze, ampak punco pa poznam. :) V živo je še bolj lušna.

 7. Herkul pravi:

  primer kulturne interaktivne revije:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.