had blog roni kordis had blog roni kordis

Cena letne vinjete za osebna vozila bo 55 eurov

Minister za promet Radovan Žerjav je sporočil cene za vinjete, ki bodo veljale od 1. julija:
letna vinjeta za osebna vozila bo 55 eurov
cena polletne vinjete za osebna vozila bo 35 eurov
cena letne vinjete za motorna kolesa bo 27,5 eurov

Odlično! Na letni ravni bom prihranil več kot 1500€.

 1. Tisti, ki ste doma ob avtocesti in se dnevno vozite, je to kot darilo iz nebes :) Za druge, ki živimo v pozabljeni Å tajerski in se peljemo 1x mesečno v LJ, bo pa dražje kot zdaj.

  Zele zanimiv bo pa tudi poleti odziv turistov, ki bodo plačali za 2 urci bogih slovenskih avtocest 35 eurov :)

 2. Tudi jaz se zelo redko vozim po avtocestah. Službeno me seveda ne zanima saj plača firma, privat vožnje so pa nekaj drugega. Zakaj ne uvedejo še vsaj tedenskih vinjet? Po eni strani sem ZA vinjete, po drugi strani sem pa Å E BOLJ ZA satelitsko cestninjenje. To si predstavljem nekako kot predplačniška telefonija (plačaj kolikor čvekaš oz. plačaj toliko kot prevoziš).

  Hvala bogu za stare ceste! Zdaj jih bom bolj pogosto obiskoval!

 3. Tudi pri naši hiši bomo zeeeelo prihranili na cestnini, vendar se mi poraja vprašanje, če so sploh naredili kakšen izračun. Takole na brzino menim, da bo prihodek od cestninjenja upadel. Žal se mi zdi to bolj poceni predvolilna poteza, ki jo bo reševala naslednja, upam da ne ista, vlada, ki bo prisiljena dvignit ceno vinjete. Rajši dam še 50€ več na leto in gledam koga drugega na poročilih za govorniškim pultom predsednika vlade.

 4. Torej had, še ena napaka ablasti? :D A tokrat pa ne, ko imaš nesporedno korist? :P

 5. @stieber: jaz sem se ze odlocil, da bom kupil 4 vinjete za dve vozili.. dve bosta se za bicikla.. :)
  problem je v tem da bom imel korist jaz, veliko drugih pa ne.. in definitivno, kljub temu, da bom imel precejsenj prihranek na letni ravni, mi ta poteza sedaj ni vsec.. ko sem pred dvemi leti zagovarjal to stalisce, dars se ni vzel 1 milijarde eurov kredita.. to bo treba odplacevati.. in odplacevali bomo mi, davkoplacevalci.. pa tudi ljubljancani, ki bodo morali kupiti vinjete za voznjo po obvoznici..

 6. No, pa smo le dočakali kritiko sedanje oblasti. :D Ampak, pri znižnju notarskih tarif si pa pisal, da je uncool in da ti itak nimaš nič od tega. Zen budizem?

 7. Rabijo dnar za pokrit zgube… in to hitro :D
  Sam vrjamem bolj v teorijo zarote xD

Komentarji so zaprti.