Ko se je decembra pojavila informacija da je Mirko Tuš, najbogatejši Slovenec, rezerviral dve karti za polet v vesolje (100km v višino in približno šest minut breztežnosti) leta 2010 z družbo Virgin Galactic (v lasti Richarda Bransona), sem najprej pomislil, da bodo pri Tušmobilu naredili akcijo, kjer bodo srečnež izbrali med njihovimi naročniki.
Mesec kasneje se je to uresničilo. Tušmobil ponuja paket Tušmobil Vesolje s tekstom:

Mogoče si prav ti tisti izbranec ali izbranka, ki v letu 2010 odide na suborbitalni polet v vesolje. Pripravi se! Paket tušmobilvesolje.

In tako imamo tudi Slovenci, ki nimamo 200.000$, kolikor stane karta, možnost da se dvignemo “v višave” in s tem postanemo osmi turistični potnik (ne Alien), ki bo lahko o tem “izletu” poročal zanamcem.

sir-richard-branson-with-ss2-model
(vir: Virgin Galactic Press)
Vendar…


Imam boljšo idejo, ki bi prinesla precej več denarja! Zakaj se ne najde nekdo, ki bi imel pod palcem recimo 1mio$. Kupil bi 5 kart in potem organiziral loterijo, kjer bi za vplačilo 10$ dobil srečko, ki bi te lahko ponesla v vesolje. 20.000 ljudi bi definitivno vložilo denar v takšno loterijo. V Sloveniji verjetno še veliko več, če gledam evforijo ki se dogaja ob milijonskem dobitku za Lotka in nekako ne dvomim da bi “nas” bilo več kot 100.000. In v tem primeru bi bil zaslužek precejšen.

Glede na to, da je tudi Slovenija precej v “riti”, bi mogoče takšno loterijo lahko organizirala kar držva. In bi si tako napolnila blagajno. In ne bi bilo več potrebe po publicističnih izjavah o plačevanju reprezentance iz lastnega žepa in podobnih reči!

Bi ta ideja pila vodo?