Ko se je decembra pojavila informacija da je Mirko Tuš, najbogatejši Slovenec, rezerviral dve karti za polet v vesolje (100km v višino in približno šest minut breztežnosti) leta 2010 z družbo Virgin Galactic (v lasti Richarda Bransona), sem najprej pomislil, da bodo pri Tušmobilu naredili akcijo, kjer bodo srečnež izbrali med njihovimi naročniki.
Mesec kasneje se je to uresničilo. Tušmobil ponuja paket Tušmobil Vesolje s tekstom:

Mogoče si prav ti tisti izbranec ali izbranka, ki v letu 2010 odide na suborbitalni polet v vesolje. Pripravi se! Paket tušmobilvesolje.

In tako imamo tudi Slovenci, ki nimamo 200.000$, kolikor stane karta, možnost da se dvignemo “v višave” in s tem postanemo osmi turistični potnik (ne Alien), ki bo lahko o tem “izletu” poročal zanamcem.

sir-richard-branson-with-ss2-model
(vir: Virgin Galactic Press)
Vendar…


Imam boljšo idejo, ki bi prinesla precej več denarja! Zakaj se ne najde nekdo, ki bi imel pod palcem recimo 1mio$. Kupil bi 5 kart in potem organiziral loterijo, kjer bi za vplačilo 10$ dobil srečko, ki bi te lahko ponesla v vesolje. 20.000 ljudi bi definitivno vložilo denar v takšno loterijo. V Sloveniji verjetno še veliko več, če gledam evforijo ki se dogaja ob milijonskem dobitku za Lotka in nekako ne dvomim da bi “nas” bilo več kot 100.000. In v tem primeru bi bil zaslužek precejšen.

Glede na to, da je tudi Slovenija precej v “riti”, bi mogoče takšno loterijo lahko organizirala kar držva. In bi si tako napolnila blagajno. In ne bi bilo več potrebe po publicističnih izjavah o plačevanju reprezentance iz lastnega žepa in podobnih reči!

Bi ta ideja pila vodo?

10 Responses to Tušmobil Vesolje – Vesolje Veselja

 1. MR Foto pravi:

  Pejt do Laha, pa mu povej idejo…kakšen miljonček ti ne uide :lol:

 2. PiPi pravi:

  Na podobno foro so prodali hiso za 99 ojrov pri jodlarjih, da nisi kaj svinglal z idejo :)

  http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/hisa-za-99-evrov.html

  .::PiPi::.

 3. Robi pravi:

  Kolikor vem, ima v Sloveniji koncesijo za opravljanje iger na srečo samo Loterija Slovenije. Spomni se samo sranja okoli BetAndWin…

 4. Hm, hm, hm in še enkrat hm. Precej izvirna ideja. Držva se v kaj takšnega skoraj zagotovo ne bo spustila, ampak mogoče si pa dal idejo kakšnemu povzpetniku, ki denarja sicer nima, računa pa, da bi ga tako utegnil dobiti (čeprav je leta nazaj prav zaradi neupoštevanja dejstva, da ljudje morda ne bodo razgrabili vseh srečk propadla Bohinjska loterija). Ne vem, vem pa, da jaz in ti bržkone ne bi sodelovala, sklepam po tem kar vem o tebi in koliko poznam sebe. Kaj praviš?

 5. PiPi, med ceno srečke za 10 in 99 ojrou je pa vseeno neka občutna razlika, anede?

 6. had pravi:

  @mr foto: mogoce pa res :) bom pocakal se kaksen mesec, ce jim ne uspe resiti “sranja” :)

  @pipi: jeap.. precej podobna ideja.. in definitivno najboljsa v teh casih :)

  @robi: na to nisem pomislil :( imas pa povsem prav.. verjetno res ne bi slo skozi..

  @volkec: idejo bom prodal diamondu, al pa amwayu :) oni so polni denarja, pa niso piramidarji :)))

 7. a pravi:

  res, zelo donosno, ja. spusti svoje številke skoz računalo, nič kaj rožnato, boš videl

 8. denis h. pravi:

  Had, verjemi, da Loterija več zasluži na ˝svoj˝ način, zato pa ne spreminjajo formule, ki deluje…

 9. Marko pravi:

  tako idejo “srečelova” je imela pred dnevi neka ženska ki je na ta način s srečkami za 100e (če se prav spomnim) prodajala neko staro vilo, s čimer je na koncu zaslužila dosti več kot je bila prva cenitev…

  tako da ne bo nič s prodajanjem ideje

 10. miro pravi:

  Če se ne motim v Sloveniji velja, da nagradna igra ne sme biti pogojena z nakupom izdelka ali storitve, ker v nasprotnem primeru pade pod zakon o igrah na srečo. V tem primeru je potrebna držvna koncesija, ki jo pa Tuš nima.

  Ker moraš za sodelovanje postati Tušmobilov naročnik, je stvar skoraj zagotovo protizakonita.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.