Včeraj je bil očitno dan D, ko so pri Delu odkrili da obstaja Twitter in objavili članek z naslovom Apple kupuje Twitter, kjer so med drugim zapisali:

Ameriško računalniško podjetje Apple si prizadeva za odkup Twitterja, spletne strani za navezovanje stikov.

Ameriški računalniški proizvajalec Apple utegne svojo razširjenost na trgu še povečati, saj se dogovarja za odkup Twitterja, internetne strani, podobne Facebooku.

..naj bi Apple šel še dlje in ameriški spletni strani za navezovanje stikov ponudil vrednost kar v gotovini. Vendar le s pomočjo iPhonea. Apple namreč mastno zaračunava uporabo aplikacij Twitterja prek iPhonea, z nakupom pa bi si zagotovil še dodatni dobiček.

WTF!?! Spletna stran za navezovanje stikov? Internetna stran podobna Facebooku? Apple zaračunava uporabo aplikacij Twitter?

Spoštovani Š. Ro. (podpis pod člankom, mogoče bi bilo vseeno malce boljše, če bi, preden pišete o spletnem servisu Twitter malce poguglali in šele potek napisali članek!

Mogoče bi si lahko celo prebrali članek Could Apple Buy Twitter?, kjer je na koncu zapisano:

If Apple buys Twitter, it won’t be about making money. It will be about making a statement. In 140 characters or less.

9 Responses to Delo je odkrilo Twitter v članku Apple kupuje Twitter

 1. Haiku pravi:

  Hja, izgleda, da je “članek” res napisal nekdo, ki se na področje izredno površno ali pa sploh ne spozna.
  Najbolj žlostno pa je, da si poskušam predstavljati, kako so šele potem dejansko napisani določeni politični članki, določene (skoraj vse?) zadeve so namreč tako spretno podane izven konteksta, da dobijo popolnoma drugačen ali celo nasproten pomen.
  Mislim, da je ne glede na to, katerokoli politična stranka, je na oblasti v nekem trenutku, stanje v novinarstvu čedalje slabše, pravzaprav pravega novinarstva skoraj ni več, obstaja samo še senzacionalizem in teorije zarote. Očitno so na vodilnih mestih že predolgo nezadostno usposobljeni ljudje.

 2. myha pravi:

  hehe, svasta, vedno ko berem take bedarije me kar zvije.

 3. Tomica pravi:

  “navezovanje stikov”… nisem vedel, da je to tudi možno s twiti :D Tisti zadnji odstavek o načinu prodaje pa ne štekam, res…

 4. had pravi:

  @tomica: verjetno so nekje slisali, da apple prodaja aplikacije in so povezali skupaj nakup twitterja in prodajo aplikacij :)

  ampak veliko aplikacij za twitter za iphone je tako brezplacnih :)

  ah ja :) kdo bi vedel kaj se je piscu dogajalo, ko je to pisal

 5. Gregor pravi:

  Bi blo boljše, da bi skrčil članek na 140 znakov. Bi si manj sramote naredu. ;-)

 6. gasper pravi:

  mene pa še posebej zanima, kako izgleda to plačilo v gotovini… a to 10 Applovih računovodij (če je dovolj toliko?) na Twitter vsak po dva kovčka polna dolarskih bankovcev prinese, al kako si to novinar predstavlja?
  lol

 7. prgrmr pravi:

  Malo bolj korektna novica: http://is.gd/xFpD

 8. Karmen pravi:

  Pisci takšnih člankov bi lahko dobili nagrado za premalo guglanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.